Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război TOTAL pe arhiva SIPA! Liviu Pleşoianu, replică DURĂ la acuzaţiile unui fost şef ANP: 'Suntem bine în țara asta!??'

SIPA

Este război total, după audierile în Comisia Sipa. Conflictul se învârte în jurul informaţiilor contradictorii apărute în spaţiul public cu privire la o posibilă sustragere sau fotocopiere a unor documente din fondul arhivistic al Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie sau al Serviciului Intern de Protecție și Anticorupție.

Citeşte şi: Controversă la incinerarea lui Andrei Gheorghe: Ce DECIZIE a luat familia, după ce BOR a REFUZAT să oficieze slujba

În acest context, deputatul PSD Liviu Pleşoianu iese la rampă cu o replică dură, după ce fostul şef al ANP, Marius Iosif, a susţinut pentru ŞTIRIPESURSE.RO că declaraţiile pe care le-a făcut în cadrul Comisiei SIPA au fost interpretate după bunul plac al social-democratului. Pentru a înlătura orice dubiu, Pleşoianu a decis să publice pe pagina sa de Facebook raportul oficial.

"Văd că se vorbește mai nou despre "interpretările mele" cu privire la cum a procedat Macovei referitor la Arhiva SIPA. Voi reveni cu o analiză detaliată, dacă tot mă provoacă unii să am "interpretări". Până atunci însă vă invit să dezvoltați propriile... interpretări pe marginea textului de mai jos din Raportul oficial:

Citeşte şi: O analiză DEVASTATOARE scoate la iveală DEZASTRUL de la fonduri europene: 1,8 MILIARDE de euro reprezintă FRAUDE şi cheltuieli neeligibile

"Membrii Comisiei desemnate prin OMJ nr. 106/C/03.02.2005 au ridicat documente din arhiva operativă aflată în cadrul Serviciului de Informații Clasificate din Ministerul Justiției pe care le-au predat ministrului justiției, Monica Macovei. Comisia actuală (autoarea prezentului Raport) nu a putut identifica și nu cunoaște dacă documentele clasificate (SSID, SS, S) ridicate de membrii comisiei prevăzute la pct. (d) au fost restituite de acești membri sau de către ministrul justiției, Monica Macovei, și nici dacă alte măsuri de valorificare au fost dispuse de fostul ministru al justiției Monica Macovei"...

(Conform raportului oficial, documentele trimise lui Macovei - cele despre care nu se știe dacă au mai fost vreodată restituite - conțineau... materiale informative cu privire la posibile activități infracționale săvârșite de magistrați.)

...Suntem bine în țara asta!??", a scris Liviu Pleşoianu pe Facebook.

Citeşte şi: Mocneşte SCANDALUL, după creşterile salariale din învăţământ: Cu ce SOLICITĂRI ies la rampă studenţii

După ce deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a anunțat public că judecătorul Marius Iosif, fost șef al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ar fi declarat în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă SIPA că din arhivă ar fi fost sustrase documente, fostul director al ANP reacționează dur și susține că nu a afirmat niciodată așa ceva și că declarațiile deputatului social-democrat reprezintă doar interpretări și concluzii personale.

“În timpul și în cadrul audierii mele de către Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie în data de 21.03.2018 nu am afirmat că membri ai Comisiei constituite sau desemnate de d-na Monica Macovei, fost Ministru al Justiției, au sustras documente aparținând fondului arhivistic al Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie sau al Serviciului Intern de Protecție și Anticorupție. Declarațiile mele cu această ocazie s-au circumscris exclusiv și întocmai celor consemnate în Raportul nr.130/09.06.2017 (nr. inițial 096/17.04.2008) al Comisiei constituite prin OMJ nr.1348/C din 31.05.2007, pe care l-am semnat. Toate afirmațiile d-lui Liviu Pleșoianu, deputat în Parlamentul României, făcute publice în mass-media în legătură cu conținutul declarațiilor făcute de mine în data de 21.03.2018 în timpul audierii în Comisia parlamentară de anchetă reprezintă interpretări și concluzii ale d-lui Liviu Pleșoianu, pe care nu mi le asum.”, susține judecătorul Marius Iosif, fost director ANP într-o replică pentru STIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Guvernul A APROBAT: Plafon MĂRIT la 35.000 de euro pentru achiziţia autoturismelor 'verzi'. Cine sunt beneficiarii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.