Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deţinut sirian de la Guantanamo a plecat din Uruguay în Africa de Sud

Subrayado
Jihad Diyab

Un fost deţinut sirian de la baza de detenţie americană Guantanamo, refugiat în Uruguay şi care a stat două luni în greva foamei pentru a părăsi ţara, a plecat în cele din urmă în Africa de Sud, relatează AFP, citând un cotidian uruguayan, transmite agerpres.

Sirianul Jihad Diyab a părăsit deja Uruguayul cu destinaţia Africa de Sud, care a acceptat să-l primească, potrivit publicaţiei El Pais.

Citeşte şi: Insulele Kurile, mărul discordiei între Rusia şi Japonia: 'E greu să cădem la pace'

Diyab este unul dintre cei şase foşti deţinuţi de la Guantanamo acuzaţi de legături cu terorismul în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, dar care nu au fost judecaţi niciodată şi pe care Uruguayul a acceptat să-i primească în 2014, în contextul în care Statele Unite încercau să transfere deţinuţii de la baza Guantanamo în vederea închiderii acesteia.

El a părăsit clandestin Uruguayul trecând frontiera cu Brazilia prin evitarea controalelor, înainte de a localizat, la sfârşitul lunii iulie, în Venezuela, unde a fost arestat şi retrimis în Uruguay pe 30 august.

Ulterior, el a recurs la greva foamei pentru a cere să părăsească această ţară pentru a se alătura familiei sale. Guvernul uruguayan a început demersurile pentru ca familia lui Jihad Diyab să vină la Montevideo, dar sirianul a explicat că în Uruguay nu îşi poate asigura mijloacele de subzistenţă.

Jihad Diyab şi-a încheiat greva foamei după 68 de zile, la finalul lui octombrie, atunci când a primit o propunere de a se stabili în altă ţară, al cărei nume nu fusese precizat la acea vreme.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.