Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele Kurile, mărul discordiei între Rusia şi Japonia: 'E greu să cădem la pace'

forumvostok.ru
Putin si Abe

Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul nipon Shinzo Abe au recunoscut vineri că este dificil să se ajungă la un acord de pace între cele două ţări cu privire la insulele Kurile, informează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: 8000 de civili au fost evacuaţi din Alep. EXODUL continuă - LIVE VIDEO

Japonia şi Rusia nu au reuşit după Al Doilea Război Mondial, în urmă cu 70 de ani, să semneze un acord de pace din cauza acestei dispute care durează. Kurilele, insule vulcanice care fac oficial parte din regiunea rusă Sahalin, sunt revendicate de Japonia.

'Ar fi naiv să credem că această problemă poate fi rezolvată într-o oră. Însă, este fără îndoială necesar să găsim o soluţie. Este nevoie de o o muncă meticuloasă pentru a întări încrederea bilaterală', a declarat Putin în timpul unei conferinţe de presă comune, desfăşurată la Tokyo.

'A încheia un tratat de pace nu este un lucru uşor', a admis la rândul său Abe, care a propus 'o nouă abordare' axată pe domeniul economic.

Abe şi Putin au anunţat un prim pas în acest sens: punerea în aplicare a unui dispozitiv pentru a studia cooperarea economică cu privire la aceste insule numite 'Kurilele de Sud' de către ruşi şi 'Teritoriile din Nord' de către japonezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.