Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost diplomat american a fost arestat în Rusia pentru contrabandă cu droguri

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un fost diplomat american se află în arest în Rusia pentru contrabandă cu droguri, au anunţat joi autorităţile ruse, informează AFP.

"Anchetatorii (...) continuă să lucreze asupra dosarului penal care îl vizează pe cetăţeanul american Marc Fogel. Fostul diplomat american este acuzat de contrabandă şi posesie de droguri", a anunţat Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor ruse, Marc Fogel a fost arestat de agenţi vamali atunci când a sosit pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, împreună cu soţia sa, cu o cursă de la New York, potrivit Agerpres.ro.

"În timpul controlului vamal, în bagajele sale au fost găsite marijuana şi ulei de haşiş", a continuat ministerul, potrivit căruia drogurile erau "ascunse în ambalaje de lentile de contact" şi în "cartuşe de ţigarete electronice".

Cetăţeanul american a fost arestat şi este acuzat de "contrabandă de stupefiante" şi de "posesie de droguri la scară mare", două acuzaţii grave ce i-ar putea aduce ani grei de închisoare în Rusia.

Chiar dacă ministerul nu a precizat data la care Marc Fogel a fost arestat, mass-media ruse au afirmat că incidentul a avut loc în august 2021 şi că fostul diplomat avea asupra sa 11 grave de marijuana şi 8 grame de ulei de canabis.

Potrivit agenţiei Interfax, Fogel, care lucrează ca profesor la o şcoală din Moscova, insistă asupra faptului că marijuana era medicinală şi că i-a fost prescrisă în SUA după o operaţie la coloana vertebrală. Rusia nu recunoaşte uzul medicinal al acestui drog, ceea ce Fogel susţine că nu a ştiut.

Potrivit ministerului rus, suspectul fusese înainte angajat al ambasadei americane de la Moscova şi beneficia de imunitate diplomatică până în mai 2021.

Mai mulţi americani se află în prezent în detenţie în închisori ruse şi invers, ruşi în închisori din SUA, în timp ce relaţiile între cele două ţări sunt la cel mai scăzut nivel, pe fondul crizei ucrainene.

În trecut, Rusia a evocat posibilitatea de a negocia un schimb de deţinuţi, în condiţiile în care în SUA se află în detenţie traficantul de arme Viktor Bout şi Konstantin Iaroşenko, un pilot condamnat pentru trafic de cocaină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.