Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost diplomat nord-coreean câştigă un loc în parlamentul de la Seul

Premier Coreea de Sud 2

Thae Yong Ho, un fost diplomat de rang înalt al Phenianului care a dezertat din Coreea de Nord, a câştigat un loc în parlamentul de la Seulo, în urma alegerilor parlamentare din Coreea de Sud, informează joi dpa, potrivit Agerpres.

Thae a candidat pentru partidul conservator de opoziţie Viitorul Unit (UFP) în cartierul Gangnam din Seul, unde l-a învins pe contracandidatul său din partea Partidului Democrat la guvernare.

Aceasta îl face pe Thae, fost ambasador adjunct la Londra, primul refugiat nord-coreean care câştigă direct un mandat parlamentar în Coreea de Sud.

"Coreea de Sud este ţara mea de origine şi Gangnam oraşul meu natal", a spus Thae, în comentarii difuzate de agenţia de presă Yonhap.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 41: Lumina din caracatiță!

Thae, care este unul dintre puţinii oficiali nord-coreeni de rang înalt care au dezertat, a fugit din ţară cu soţia şi cei doi fii în august 2016.

De atunci, el a acordat mai multe interviuri despre viaţa sa ca diplomat în Coreea de Nord sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Thae şi-a anunţat candidatura în februarie. Dacă va fi ales, el a spus că vrea să ajute ţara să ducă o "politică realistă pentru o reunificare paşnică a ambelor Corei".

Un alt dezertor nord-coreean, activistul pentru drepturile omului Ji Seong Ho, a fost de asemenea ales în scrutinul de miercuri, potrivit Yonhap. El a fugit din Coreea de Nord în 2006 şi a candidat în formula reprezentării proporţionale pe liste pentru un partid afiliat la UFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.