Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost elev al Episcopului Hușilor a RĂBUFNIT: 'Am așteptat 10 ani'! Reacție DURĂ din Serbia

episcopul husilor

Mai marii Bisericii au avut reactii dure dupa caterisirea lui Cristian Pomohaci. ''Padurea are uscaciuni si trebuie curatata'', au spus reprezentantii BOR, care pregatesc sedinta Sfantului Sinod pentru un alt caz rusinos, al episcopului de la Husi. In luna august, cei mai intalti clerici din tara si de peste hotare se vor strange la Bucuresti pentru judecarea intaiului ierarh, implicat intr-un scandal fara precedent in istoria bisericii.

Episcopul de Husi va fi cel care trebuie sa marturiseasca daca barbatul cu care s-ar fi iubit este fostul sau elev, in prezent preot.

Citeste si: Imagini INEDITE cu Klaus Iohannis, la plimbare în Sibiu.Cum a fost SURPRINS preşedintele / FOTO

In urma sedintelor conduse chiar de Patriarhul Daniel s-a decis ca la cea mai importanta intalnire ce a avut vreodata loc in cadrul BOR din august- sa participe toti membrii Sfantului Sinod- asadar, pe 17-18 august, la Palatul Patriarhiei vor fi peste 50 de inalti clerici atat din Romania, cat si din strainatate care in frunte cu presedintele Sinodului, Patriarhul Daniel il vor judeca pe Episcopul de Husi.

La Bucuresti au ajuns deja cativa reprezentanti ai Sfantului Sinod printre care Mitropoliti din tara si strainatate.

"Sigur, nu exista padure fara...adaugati dumneavoastra", a spus Danil Stoenescu, episcop BOR Serbia, potrivit Stirileprotv.ro.

Reporter: "Ati fost tulburat?"

Daniil Stoenescu: "Foarte intristat, ne cunoasteam foarte bine, ne-am vazut de atatea ori. Ispite au fost, sunt si vor mai fi. Este regretabil, dar pocainta poate fi pentru oricine.''

Citeste si: Gabriela Firea a dat ORDIN: Operațiunea continuă până în octombrie

Primii dintre judecatorii au vizionat si filmarile in care episcopul Husilor apare in ipostaze intime alaturi de alt barbat.

Daniil Stoenescu: "Cred ca furtuna pornita pe marea bisericii noastre BOR e ingaduita de Dumnezeu, ca sa-L chemam mai des pe valurile noastre si a bisericii noastre si sa potoleasca orice furtuna din sufletele noastre si ale voastre."

De cand a izbucnit scandalul, episcopul Husilor a sustinut ca filmarea este trucata si a cerut o expertiza, chiar daca cei care il stiu spun ca l-au recunoscut in imagini.

Tudor Dragomir, fost elev al PS Corneliu din 2007: "Sa nu mai spuna ca nu e el, nesimtitul. Am asteptat 10 ani sa spuna asta.''

Vestile proaste se strang insa in jurul episcopului Husilor. Alte opt inregistrari in care el ar fi protagonstul ar fi ajuns pe masa procurorilor DNA.

Tot Sinodul va lamuri si cine era barbatul aflat in compania episcopului Husilor, despre care s-a speculat ca ar fi un elev din acea vreme, in prezent, preot.

Citeste si: Doliu în lumea artistică! Românca desemnată pictoriţa anului în Italia a murit

Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, este cel care va marturisi in fata intregului Sinod la propria-i judecata daca barbatul cu care a fost filmat in ipostaze intime este fostul sau elev, actual preot. Daca va confirma acest lucru, preotul va fi dur sanctionat in cadrul unui consistoriu eparhial la Iasi.

Episcopul de Husi a parasit tara dupa ce Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a interzis sa mai slujeasca pana la sedinta Sfantului Sinod. El se poate retrage de bunavoie din functie ori sa astepte decizia sinodului care il poate da afara din biserica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.