Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost gardian de lagăr de concentrare ar putea fi judecat la vârsta de 95 de ani

lagar holocaust

O instanţă din oraşul Wuppertal din vestul Germaniei a înregistrat luni acuzaţii la adresa unui bărbat în vârstă de 95 de ani, presupus fost gardian la lagărul de concentrare nazist Stutthof din apropiere de Gdansk - oraş polonez ocupat în timpul celui de-al doilea război mondial de germani şi denumit de aceştia Danzig -, informează dpa potrivit Agerpres.

Oficialităţile evaluează în prezent capacitatea acuzatului de a face faţă unui proces. Identitatea sa nu a fost făcută publică, iar detaliile acuzaţiilor nu au fost precizate.

La Hamburg este deja în curs un alt proces al unui fost gardian de la acelaşi lagăr. Inculpatul are 93 de ani şi a fost acuzat de complicitate la 5230 de omoruri.

Ambii foşti gardieni ar fi fost minori cel puţin într-o parte din perioada în care au avut misiuni în lagăr. Din acest motiv, cazurile lor sunt de competenţa tribunalelor pentru minori.

Conform unor informaţii, este posibil ca la Stutthof să-şi fi pierdut viaţa 60.000 de oameni; lagărul a fost printre ultimele eliberate în mai 1945.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.