Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost judecător CCR îi dă LOVITURA serii lui Klaus Iohannis: NU poate refuza revocarea Laurei Codruţa Kovesi

Inquam Photos/ Octav Ganea
Iohannis kovesi

Un fost judecător din Curtea Constituţională a României (CCR) îi dă lovitura preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului nu poate refuza cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Toni Greblă a spus în direct la Antena 3 că cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, trebuie acceptată şi semnată de Iohannis.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Iohannis DEZVĂLUIE ce a discutat cu Frans Timmermans. Mesaj TRANŞANT al şefului statului: 'Eficienţa DNA, de NECONTESTAT...'

"Preşedintele nu are de ales. Nu poate decât să ia act de propunerea ministrului Justiţiei şi să semneze documentul de revocare. Altă soluţie ar creea alte probleme. În ce mod poate să refuze propunerea? Spune nu mersi? Sau semnează decret în care spune că nu e de acord? Asta nu e normal. O propunere întemeiată a ministrului Justiţiei nu poate fi refuzată de preşedinte. Aşa procurorii ar trece sub protecţia preşedintelui. Nu văd de ce atâtea organisme europene se mobilizează pentru un procuror şef al unei Direcţii. E în neregulă", a spus Toni Greblă.

Citete şi: Numărul 2 din Comisia Europeană, anunţ ŞOC despre raportul pe activitatea DNA: 'Nu Guvernul trebuie să verifice...' / VIDEO

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în 2015, pentru fapte de corupție, dar a susţinut de fiecare dată că totul i s-a înscenat. DNA l-a acuzat de trafic de influență, din care una în formă continuată și de efectuarea unor operațiuni financiare ca acte de comerț, care erau incompatibile cu funcția sa, cu scopul obținerii de bunuri și foloase necuvenite. Greblă a fost acuzat și de instituirea unui grup infracțional organizat și de fals în declarații, în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.