Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost militar columbian a pledat 'nevinovat' în legătură cu uciderea preşedintelui haitian Jovenel Moise

detroitnews.com
jovenel moise

Un fost militar columbian a pledat "nevinovat" luni la acuzaţiile procurorilor americani de "conspiraţie" la asasinat sau răpire în afara SUA, în legătură cu uciderea preşedintelui haitian Jovenel Moise, relatează Reuters.

Avocatul lui Mario Palacios, Alfredo Izaguirre, a declarat presei, după audierea de luni de la un tribunal din Florida, că existenţa unui complot în acest sens nu era cunoscută de către clientul său.

Departamentul american al Justiţiei a afirmat în ianuarie că Palacios a fost implicat într-un plan menit iniţial să-l răpească pe Moise, dar care s-a transformat într-un plan de asasinare a preşedintelui haitian, după ce conspiratorii nu au reuşit să găsească un avion pentru a-l scoate pe acesta din ţară.

Palacios "este un simplu soldat care a fost adus din Columbia în Haiti. Alţii au pus la cale asta", a subliniat avocatul Izaguirre, potrivit Agerpres.ro.

Moise a fost asasinat la reşedinţa sa din Port-au-Prince pe 7 iulie anul trecut, cu 12 gloanţe. Potrivit poliţiei haitiene, Palacios a făcut parte dintr-un grup de cinci oameni cunoscut ca "Delta Team" care a pătruns în dormitorul preşedintelui pentru a-l doborî cu focuri de armă.

Ceilalţi patru membri ai grupului se află în custodia autorităţilor haitiene. În ce-l priveşte, Palacios a fost arestat în octombrie în Jamaica şi în ianuarie a fost expulzat în Columbia, acceptând ulterior să fie adus în SUA.

SUA s-au implicat în ancheta privind uciderea lui Moise în contextul în care investigaţiile autorităţilor din statul caraibian au stagnat, menţionează Reuters. Autorităţile haitiene au arestat circa 45 de persoane în legătură cu acest asasinat, care a creat un vid politic în naţiunea caraibiană, dar nimeni nu a fost încă pus sub acuzare.

La sfârşitul lui ianuarie, Departamentul american al Justiţiei a inculpat şi un cetăţean haitiano-chilian, Rodolphe Jaar, de complicitate la crimă pentru presupusul său rol în asasinat. Potrivit FBI, Rodolphe Jaar a recunoscut într-un interviu din decembrie că a furnizat arme şi muniţii grupului de columbieni acuzaţi de comiterea crimei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.