Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost militar s-a prefăcut 20 de ani că este paralizat. Ce beneficii a primit și cum a fost prins

pxhere.com
scaun cu rotile

Un soldat în vârstă de 49 de ani din New Hampshire a recunoscut că și-a petrecut ultimii 20 de ani în scaun cu rotile pentru a încasa peste 660.000 de dolari beneficii, scrie New York Post.

Christopher Stultz a pledat vinovat pentru că a făcut declarații false în 2003 la Departamentul pentru veterani pentru a obține un grad de invaliditate de 100%, potrivit Procuraturii SUA, informează stirileprotv.ro

Planul elaborat al lui Stultz a început în ianuarie 2003, când acesta a declarat că nu-și mai poate folosi picioarele după ce a părăsit serviciul militar. El a prezentat documente false pentru a atesta că are handicap.

Stultz a obținut, de asemenea, fonduri pentru a achiziționa „mașini speciale și modificări ale vehiculelor concepute pentru a ajuta veteranii cu mobilitate redusă".

Bărbatul este profesor la grădiniță, iar între ianuarie 2003 și decembrie 2022 a primit 662,871,77 de dolari, susțin oficialii.

S-a plimbat în magazin pe propiile picioare

În octombrie 2021, fostul soldat a fost văzut folosindu-și scaunul cu rotile în Boston, doar pentru a-l ridica în mașina sa și a pleca de la spital câteva momente mai târziu. El a mers apoi la un centru comercial, unde a fost văzut mergând normal, fără scaunul cu rotile.

Procurorii au declarat că Stultz a fost apoi „supravegheat în mai multe rânduri" de la primul incident. Veteranul a mai fost văzut mergând normal prin mall fără a avea nevoie de niciun ajutor în octombrie 2022.

Mai multe persoane care îl cunoșteau pe Stultz încă de la începutul anilor 2000 au împărtășit, de asemenea, cu anchetatorii că nu l-au cunoscut niciodată ca având nevoie de un scaun cu rotile sau de orice alt tip de asistență pentru mers.

Fostul militar a recunoscut că nu are probleme la picioare

Atunci când a fost confruntat de polițiști cu privire la mobilitatea sa, Stultz a recunoscut că putea folosi ambele picioare și că era conștient că încasa în mod greșit beneficiile suplimentare, după cum arată documentele.

Data la care Stultz va fi condamnat a fost stabilită pentru 6 mai 2024. El riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare și trei ani de eliberare supravegheată.

De asemenea, i se poate ordona să returneze întreaga sumă de bani pe care a primit-o în mod fraudulos de-a lungul anilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.