Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Sănătăţii ATACĂ dur Banca de Investiţii, după avertismentul Corinei Creţu: Cum motivează întârzierile la construcţia spitalelor regionale

BEI

Fostul ministru Florian Bodog iese la atac, după ce comisarul european Corina Creţu a avertizat asupra întârzierilor şi a riscului de dezangajare de fonduri de până la 831 milioane de euro până la finalul acestui an. Bodog susţine că vina planează asupra angajaţilor Băncii Europene de Investiţii, partenerul României în proiectele semnalate. "Am avut o discuție directă cu domnul Flavio Schiavo Campo, șeful biroului BEI din București despre această colaborare deficitară", a precizat fostul ministru.

Citeşte şi:  OFICIAL - Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, URMĂRIT PENAL: Ce ACUZAŢII îi aduc procurorii în noul dosar

"În contextul vizitei primului ministru al României la Bruxelles și al declarației transmise de comisarul european, doamna Corina Crețu, privind construcția celor trei spitalele regionale finanțate din fonduri europene, vreau să fac o precizare importantă.

Dacă se "înregistrează mari întârzieri", așa cum a declarat doamna comisar Crețu, acestea nu sunt imputabile Ministerului Sănătății sau Guvernului României cât modului deficitar de lucru al angajaților Băncii Europene de Investiții (BEI), partenerul nostru de proiect.

De altfel, am atras atenția conducerii BEI în mod oficial asupra eventualelor întârzieri care pot fi cauzate de activitatea consultanților externi angajați de către BEI și a modului în care aceștia au înțeles să colaboreze cu autoritățile române. Am avut o discuție directă cu domnul Flavio Schiavo Campo, șeful biroului BEI din București despre această colaborare deficitară.

În perioada mandatului de la Ministerul Sănătății, am acordat atenție și resurse pentu dezvoltarea acestor proiecte și am acționat cu responsabilitate pentru a le demara în calendarul stabilit. Ministerul Sănătății a luat toate măsurile la care ne-am angajat, inclusiv în Programul de Guvernare, pentru implementarea celor trei proiecte. Mai mult, în cursul anului trecut, nu am primit niciun semnal și nicio informare din partea Comisiei Europene privind vreo problemă sau vreo eventuală întârziere în ceea ce privește activitățile desfășurate de minister.

Consider că cetățenii și pacienții trebuie să aibă acces la toate informațiile privind derularea proiectelor de infrastructură sanitară și mai ales la cele vizând construcția spitalelor regionale, fără de care sistemul medical românesc nu se poate însănătoși.", a scris Florian Bodog pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.