Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru britanic dă cărțile pe față: Cum mint veganii pentru a susține schimbările climatice

RFI
schimbari climatice seceta

Veganii folosesc argumente false despre schimbările climatice pentru a-și susține agenda pentru drepturile animalelor, a declarat principalul consilier al Regatului Unit pentru schimbări climatice.

Lord Deben, președintele Comitetului pentru schimbările climatice, a spus că activiștii pro-vegani au greșit susținând că consumul de carne nu este ‘prietenos’ cu mediul și a „încurcat” dezbaterea solicitând diete bazate pe plante, transmite The Telegraph.

„O fac pentru că au alte opinii despre animale, dar trebuie să accepte că nu este vorba despre schimbările climatice”, a spus Lord Deben, care, ca şi John Gummer, a fost ministru al Mediului din 1993 până în 1997, conform blacknews.ro.

„Ceea ce nu vreau să văd este că oamenii se luptă cu problema schimbărilor climatice pentru o altă agendă. Veganii trebuie să susțină propria lor cauză”.

Animalele de fermă sunt esențiale în lupta împotriva schimbărilor climatice, a spus Lord Deben, deoarece bovinele la pășunat îmbunătățesc capacitatea solului de a stoca carbon.

El a cerut Regatului Unit să adopte o abordare mai mixtă și mai regenerativă a agriculturii, în care animalele sunt ținute în aer liber pe tot parcursul anului, alături de rotația culturilor.

„Nu este adevărat că ar trebui să avem o lume în care să nu existe animale de fermă”, a spus el. „Sunt esențiale pentru sistemul de policultură, care este mijlocul de restabilire a vitalității solului„

Mănâncă mai puțin, dar carne mai bună

Comentariile lui Lord Deben vin în timp ce guvernul este criticat pentru că nu a făcut suficient pentru a combate emisiile din agricultură, care reprezintă aproximativ 10% din emisiile teritoriale de gaze cu efect de seră ale Regatului Unit – majoritatea provenind din metanul produs de animale.

Comitetul pentru schimbări climatice a cerut oamenilor să mănânce cu 20% mai puțină carne până în 2030. A spus că încurajarea oamenilor să-și reducă consumul ar fi trebuit să facă parte din recenta strategie ecologică istorică a guvernului.

Dar Lord Deben a spus că consumul de carne „mai puțină, dar mai bună” nu ar trebui să fie o cale către veganismul complet.

„Ființele umane sunt omnivore și avem corpuri făcute să conțină carne, precum și plante”, a spus el. „Dacă toată lumea ar fi vegană, nu am avea solul sănătos de care avem nevoie.”

El a avertizat, de asemenea, că argumentele „extreme” din partea veganilor sau a altor activiști de mediu ar putea distrage atenția oamenilor de la lupta împotriva schimbărilor climatice.

„Cred cu tărie că extremismul îndepărtează pe toată lumea”, a spus el.

Veganismul a crescut în popularitate în ultimii ani, pe măsură ce conștientizarea mediului crește și alternativele pe bază de plante la carne au devenit mai accesibile.

Greta Thunberg, o adolescentă activistă împotriva schimbărilor climatice, și-a atribuit veganismul atât dorinței de a salva planeta, cât și de a se adapta „gândurilor și sentimentelor” animalelor care sunt ucise pentru carnea lor.

La nivel global, carnea este responsabilă pentru aproximativ de două ori amprenta de carbon a alimentelor pe bază de plante, potrivit unui studiu recent realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Illinois.

Protejarea fermierilor din Marea Britanie

Miniștrii guvernului sunt împărțiți în privința consumului de carne. Alok Sharma, președintele Cop26, a spus că a fost convins de fiica sa să devină vegetarian, în timp ce Kwasi Kwarteng, ministrul Energiei, a spus că ia în considerare veganismul. Dar ministrul pentru Mediu, George Eustice, a spus că nu își va schimba dieta și a susținut mesajul de a mânca „mai puțină carne, dar mai bună”.

Eustice a susținut recent Regatul Unit spre un sistem de agricultură regenerativă, dar a cerut taxe pe carbon pe produsele interne și importurile pentru a proteja fermierii britanici de scăderea prețurilor.

Carnea de vită britanică reprezintă aproximativ jumătate din amprenta de carbon a producției globale, dar se confruntă cu concurența din partea importurilor ieftine, deoarece fermierii pierd accesul la schema de subvenții directe a UE.

Dar Lord Deben a spus că guvernul nu a făcut suficient cu subvențiile sale post-Brexit pentru a ajuta fermierii să crească animale într-un mod ‘prietenos’ cu mediul și i-a lăsat la cheremul importurilor din noile acorduri comerciale.

„Este absolut inacceptabil să existe acorduri comerciale care să permită oamenilor să exporte în această țară fără taxe vamale și să submineze oamenii acestei țări prin producerea de bunuri care îndeplinesc standarde de mediu mai înalte”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.