Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru de Finanțe avertizează: 'PNL are pe hârtie Ministerul de Finanţe. Acest minister este condus efectiv de reprezentantul PSD'

PNL are pe hârtie Ministerul de Finanţe, deoarece acest minister este condus efectiv de reprezentantul PSD, transmite Gheorghe Ialomitianu, vicepreşedinte PMP şi fost ministru de Finanţe. „Finanţele, trase pe dreapta de PSD. Ministrul de Finanţe, rol pur decorativ”, avertizează Ialomițianu, cu referire la Ordonanța de Urgență care prevede că „viceprim-ministrul fără portofoliu avizează toate proiectele de acte normative care au impact bugetar” (mai multe - aici).

„Potrivit Legii 500/2002 avizarea proiectele actelor normative cu impact financiar se realizează de Ministerul Finanţelor. Prin noul act normativ ministrul de Finanțe rămâne cu rol decorativ în Guvern. Orice act normativ care se referă la alocarea de resurse bugetare şi de modificare de impozite şi taxe o sa fie avizat de Viceprim- ministru şi nu de ministrul de Finanţe. Mai mult, Marian Neacşu va controla Ministerul de Finanțe deoarece specialiştii din acest minister vor răspunde la comenzile lui, pentru ca acesta va avea semnătura.

Prin această decizie, Marcel Ciolacu reduce rolul PNL în Guvern pentru a-şi putea implementa măsuri fiscale privind majorarea de impozite şi alocarea resurselor bugetare în mod discreţionar. Astfel, Marcel Ciolacu a transformat ministrul de Finanţe, printr-un simplu act normativ, din cel mai important ministru al Guvernului într-un ministru cu rol decorativ.

Decizia, fără precedent în România, va avea un impact negativ asupra credibilităţii României pe pieţele financiare şi în faţa agenţiilor de rating. Ministerul Finanţelor nu mai are posibilitatea controlului asupra deficitului bugetar şi cheltuielilor bugetare. De fapt, adevăratul ministru de Finanțe este Marian Neacşu şi nu Marcel Boloş. PNL are pe hârtie Ministerul de Finanţe, deoarece acest minister este condus efectiv de reprezentantul PSD", a avertizat Gheorghe Ialomițianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.