Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru PSD aruncă BOMBA: 'Ordonanțele au fost date pentru a-l SALVA pe Liviu Dragnea'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Aurelia Cristea, fost deputat PSD şi ministru pentru Dialog Social, inițiatoare a legii anti-fumat, a demisionat, miercuri, din partid. La scurt timp de la părăsirea Cabinetului Grindeanu, într-un interviu acordat RFI, Aurelia Cristea a făcut acuzații extrem de grave la adresa PSD și în special la adresa conducerii partidului. ”Ordonanțele au fost date pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de problemele sale cu Justiția, dar și pe alți parlamentari care au comis abuzuri în serviciu”, a spus fostul deputat și ministru PSD Aurelia Cristea.

"Aurelia Cristea: Nu mai pot să mă trezesc dimineața cu gândul că fac parte dintr-un partid care are în frunte o gașcă de infractori.

Reporter: Sunt cuvinte dure pe care le adresați unora dintre foștii dvs colegi. Din ce cunoașteți dvs, ca membru PSD în ultimii 20 de ani, de ce au fost date aceste ordonanțe atât de controversate?

Aurelia Cristea: Ca să îi salveze pe câțiva dintre actualii lideri PSD, dar nu îi salvează doar pe ei. Îi salvează pe toți cei care au exercitat demnități publice și au comis abuzuri în serviciu. E de fapt o rețea transpartinică pentru că vor fi și de la PNL, și de la PDL, din toate partidele. Scopul a fost clar de a-l salva pe Liviu Dragnea. El avea nevoie de asta, obligatoriu.

R: S-a vorbit în mod deschis (în interiorul PSD) că aceste ordonanțe sunt pentru a-l salva, așa cum spuneți, pe Liviu Dragnea?

A.C: Nu s-a vorbit concret pentru a-l salva în mod direct pe Liviu Dragnea. Însă discuțiile pentru modificări la Codul penal, despre dezincriminarea abuzului în serviciu și încercarea de a fi dezincriminat au mai fost și în decembrie 2013, în marțea neagră. De atunci, în continuu au fost discuții pentru modificări la Codul penal. Cel care le-a blocat a fost Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților.

Citește și: Tudor Chirilă reacţionează după violenţele din Piaţa Victoriei: 'Să nu intre într-un joc MURDAR'

R: A fost vreo reacție în urma demisiei dvs din partea colegilor sau a conducerii partidului?

A.C: Colegi, care mă sună, care sunt și ei confuzi pentru că tot cei care ne-am educat copiii și am crescut respectând legea nu putem accepta ceea ce s-a întâmplat aseară. Pentru că, dacă s-a întâmplat aseară acest lucru (n.r. ordonanțele de modificare a Codului penal), oricând ne putem aștepta la orice. Oricând! Și asta v-o spune cineva care a lucrat cu ei și a văzut lipsa de respect față de lege și față de orice principiu, regulă sau cetățean. (...) Ei au făcut la ceas de noapte ceea ce sunt obișnuiți: o hoție, ca să poată fura mai departe.

R: Considerați că s-a schimbat ceva în PSD din momentul în care Liviu Dragnea a acces la conducerea partidului?

A.C: Da, dictatura. E o dictatură pe care eu nu am văzut-o în PSD în ultimii 20 de ani. Și am trăit și în perioada Adrian Năstase...

R: Cum ati caracteriza PSD-ul de azi? Pare un partid foarte etanș, nu iau cuvântul decât câteva persoane, pare foarte bine ”coordonat”. Care e starea din PSD în acest moment?

A.C: Oricine va îndrăzni să ia cuvântul sau să exprime o altă opinie va fi dat afară imediat. Mai mult, au avut o asemenea procedură în ceea ce privește alegerea parlamentarilor astfel încât aceștia să fie toți trecuți prin pixul domnului Liviu Dragnea astfel încât niciunul să nu îndrăznească să spună ceva.", a declarat Aurelia Cristea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.