Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost polițist din Capitală a recidivat. DNA l-a trimis din nou în judecată

DNA

Alin Mareş, fost agent în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un al doilea dosar de corupţie. 

Mareş este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, în acelaşi dosar fiind deferit justiţiei Petrică-Bogdan Bagoli pentru complicitate la dare de mită, potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES.

Reacția lui Cioloș după ce CNATDCU a spus că șefa DNA nu a plagiat: Pertinentă!


"În cursul lunii noiembrie 2013, inculpatul Mareş Alin, în calitate de organ de cercetare al poliţiei judiciare, prin intermediul inculpatului Bagoli Petrică-Bogdan, a acceptat promisiunea remiterii unei sume de bani de către o persoană (martor în cauză) şi a primit suma de 2.000 euro în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu", se precizează în comunicat. 

Procurorii îl acuză pe agentul de poliţie că, sub pretextul desfăşurării unor activităţi de cercetare penală, a scos de mai multe ori o persoană din arest pentru a i se facilita întâlnirea cu membrii familiei sale. În acelaşi context, în perioada decembrie 2013 - februarie 2014, Mareş a mai primit suma totală de 400 de lei, câte 50 lei pentru fiecare scoatere din arest.

Scandal URIAȘ în lumea sportului: Serviciile ruse au 'ascuns' 1000 de sportivi dopați la JO


"De asemenea, în cursul lunii martie 2014, agentul de poliţie a primit de la acelaşi martor suma de 1.200 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea subunităţii de poliţie şi a promis că o va determina să dispună ca aceeaşi persoană din arest să nu fie transferată în vreun penitenciar", se mai menţionează în comunicatul DNA. 

Procurorii au luat măsura asigurătorie a popririi asupra sumelor de 8.000 de lei şi 1.500 de euro, consemnate la o unitate bancară pe numele lui Mareş la dispoziţia organului judiciar, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

Alin Mareş a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în luna august, pentru trafic de influenţă. 

În acel dosar, el este acuzat că, în perioada mai - iunie 2014, în calitate de organ de cercetare al poliţiei judiciare, cu ajutorul inculpaţilor Petrică-Bogdan Bagoli şi Daniel-Adrian Avrămii, a pretins în mod direct, pentru alţii, suma de 40.000 euro de la o persoană aflată în stare de deţinere în arestul Secţiei 13 Poliţie pentru camătă şi spălare de bani. 

Procurorii au constatat că acesta a primit efectiv suma de 30.000 euro prin intermediul lui Petrică Bagoli, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Tribunalului Bucureşti. 

"În schimbul sumei respective de bani, Alin Mareş a promis că va interveni printr-o altă persoană la judecătorul competent de la Tribunalul Bucureşti, învestit cu soluţionarea cererii de înlocuire a măsurii arestului preventiv a persoanei încarcerate, în vederea soluţionării, în sensul înlocuirii măsurii arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai uşoară", au reţinut anchetatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.