Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost procuror de la PJ Sinaia, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru corupţie

ciocanel judecator

Fostul procuror Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a fost condamnat, vineri, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti, ca instanţă de fond, l-a condamnat pe Bucur la doi ani de detenţie pentru trafic de influenţă şi la doi ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită.

Magistraţii au dispus contopirea pedepselor, stabilind ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi opt luni închisoare, la care se adaugă o treime din pedeapsa de doi ani de detenţie, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi patru luni de închisoare. De asemenea, instanţa a aplicat şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o durată de trei ani şi a dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 3.000 lei şi respectiv 500 lei, dobândite prin săvârşirea infracţiunilor.

Totodată, Daniel Bucur este obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5.000 lei reprezintă cheltuieli cu acelaşi titlu efectuate pe parcursul urmăririi penale. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în luna februarie 2015, inculpatul, în calitate de procuror la PJ Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunţători, şi a beneficiat de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care îl deţine în oraşul prahovean Comarnic. "În schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi, pe care anterior îi cercetase şi faţă de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluţionare cauza respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere", preciza DNA.

Bucur Daniel mai este acuzat că, în perioada aprilie - mai 2015, în aceeaşi calitate, a pretins şi a beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la acelaşi imobil - placare cu piatră a unui gard, de la o persoană pe care o cerceta pentru săvârşirea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta o soluţie favorabilă. În urma trimiterii în judecată în luna martie, Daniel Bucur a fost suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.