Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost şef ANAF 'îi face praf' pe cei de la Realitatea TV: Intervenţie dură în scandalul insolvenţei - 'văicăreli penibile ca la Antena 3'

romaniatv.net
realitatea tv

Scandal imens în piaţa media autohtonă. Un fost şef al ANAF intervine în războiul dintre cei de la Realitatea TV şi şeful PSD, Liviu Dragnea.  Fostul director al ANAF, Gelu Diaconu, a lansat un atac la adresa postului Realitatea TV în contextul acuzaţiilor lansate de post privind faptul că vor fi închişi politic de către Liviu Dragnea. Fostul şef al Fiscului explică cum se achită o creanţă bugetară, cea din taxe şi impozite neplătite, şi de ce ANAF este obligat să o încaseze indiferent de orice intervenţie externă.

Citeşte şi: ALERTĂ Avarie la centrala de la Cernavodă: Reactorul 2 S-A OPRIT

"Despre subiectul “datoriile Realitatea TV”

Sa incercam sa explicam habarnistilor aflati pe functii sau prin studiourile tv:

- o creanta bugetara (din taxe/impozite neplatite) este un bun/activ al statului (al cetatenilor);

- ANAF, ca reprezentant al statului, are obligatia LEGALA, sa incaseze obligatiile fata de stat INTEGRAL;

- banii statului nu pot fi obiect al negocierii cu vreun sef de prin ANAF/MFP/PSD/GUVERN ci doar obiect al unui litigiu/insolventa/faliment juridic;"

Citeşte şi: Socrul lui Sebastian Ghiţă 'a luat foc' după ce i s-a pus poprire pe conturi: Atacuri în rafală la adresa Laurei Codruţa Kovesi - 'e strigător la cer'

Acesta numeşte comentariile publice făcute de către vedetele postului drept "văicăreli penibile" similare cu cele ale Antenei 3 în momentul când i-a fost confiscat sediul ca urmare a deciziei instanţei. Diaconu le atrage atenţia că ei sunt responsabili pentru datoriile acumulate şi că în raport cu bugetul statului sunt "evazionişti".

"- vaicareala penibila de la RealitateaTv este identica cu propaganda Antena 3 impotriva ANAF in problema sediilor confiscate in justitie;

- de opt ani, de cand a intrat in insolventa cu un parcurs jurisdictional dubios, Realitatea TV nu a platit statului roman nici un leu din impozitele datorate.

Citeşte şi: Prima reacţie a DNA după ce i-a pus sechestru pe conturi socrului lui Sebastian Ghiţă: Dumitru Cârstea ar putea fi suspect sau inculpat într-un dosar

Gelu Ştefan Diaconu susţine că în mandatul său din fruntea ANAF a făcut tot ce a fost posibil pentru a încerca recuperarea datoriilor, inclusiv o plângere împotriva judecătorului sindic Mariana Moncea, cea care în şapte ani nu a putut rezolva dosarul de insolvenţă şi amânat nejustificat termenul de intrare în faliment.

"Iar pentru carcotasi: In timpul mandatului meu, ANAF a intreprins toate demersurile legale pentru a recupera sumele datorate de Realitatea TV. Inclusiv o plangere impotriva judecatorului care tot amana nejustificat (si ciudat!!!), dupa trecerea termenului legal (!!!) declararea falimentului, astfel incat ANAF sa poate executa compania pt recuperarea sumelor. Dupa cum stiti, cat timp erau in insolventa erau protejati.", a scris Diaconu pe facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.