Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost vicepreședinte și șef al poliției din Columbia susține că nu l-a protejat contracost pe traficantul de droguri El Chapo: 'Avem de-a face cu o minciună'

www.dailymail.co.uk
El Chapo

Fostul vicepreşedinte al Columbiei şi fost director al poliţiei naţionale Oscar Naranjo a negat miercuri că l-a protejat în schimbul unor bani pe traficantul de droguri mexican Joaquin Guzman 'El Chapo' (foto), judecat în SUA, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Ofiţerul în retragere a fost acuzat, de un martor al parchetului american în procesul lui 'El Chapo' de la New York, că a primit bani lunar pentru a asigura protecţia familiei liderului cartelului Sinaloa.

Acest martor, Alexander Cifuentes, este cel mai tânăr fiu al unei legendare familii columbiene de traficanţi de narcotice care a trăit cu El Chapo în munţii din Sinaloa.

"Sincer, avem de-a face cu o minciună", a afirmat la Blu Radio generalul Naranjo, vicepreşedinte din 2017 până în 2018 în mandatul fostului şef de stat columbian Juan Manuel Santos şi consilier pe securitate al fostului preşedinte mexican Enrique Pena Nieto din 2012 până în 2014.

El a explicat că în perioada când a condus poliţia columbiană, din 2007 şi până în 2012, a dezvăluit în spaţiul public relaţiile clanului Cifuentes cu traficanţii de droguri şi a lucrat în colaborare cu agenţii internaţionale pentru a obţine ordine de extrădare.

Citește și: Noi descoperiri ale autorităților în cazul băiețelului de doi ani căzut într-o fântână în Spania acum patru zile

"Ca să fiu categoric, dacă aş fi protejat această familie în schimbul banilor, arestarea lui Dolly Cifuentes, sora individului care a formulat această minciună, nu ar fi avut niciodată loc", a afirmat el.

Dolly Cifuentes, sora lui Cifuentes, arestată în 2011, a fost extrădată anul următor în SUA, fiind acuzată de legături cu cartelul Sinaloa.

Alexander Cifuentes a depus mărturie miercuri pentru a treia zi consecutiv.

Marţi, el a afirmat că 'El Chapo' i-a spus că i-a dat mită 100 de milioane de dolari lui Pena Nieto în schimbul protecţiei.

Aliat al autorităţilor americane în lupta împotriva traficului de droguri, generalul Naranjo a fost consilierul pe securitate al preşedintelui mexican timp de doi ani, până când a fost inclus în 2014 în delegaţie guvernamentală columbiană care a negociat acordul de pace semnat în 2016 cu fosta gherilă FARC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.