Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general-colonel RUS conduce REPRESIUNEA din Kazahstan: cine este Andrei Serdyukov

Andrei Serdyukov

Comandantul Forțelor Aeropurtate ale Forțelor Armate Ruse, general-colonelul Andrei Serdyukov, va conduce trupele de menținere a păcii CSTO din Kazahstan, a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. El a remarcat că durata misiunii din Kazahstan este limitată, dar nu a menționat date precise, informează Interfax. Informația este cu atât mai importantă cu cât președintele Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, a spus că a dat armatei ordin să tragă fără avertisment în manifestanți.

În transferul armatei ruse în republică sunt implicate 75 de avioane militare rusești de transport - Il-76 și An-124, iar transferul are loc non-stop.

Andrey Nikolaevich Serdyukov s-a născut la 4 martie 1962 și este un general colonel al Forțelor Armate Ruse și comandant al trupelor aeriene ruse.

Serdyukov a servit în Forțele Aeropurtate sovietice ca ofițer junior și a ajuns la comanda batalionului. A absolvit Academia Militară și a devenit comandant adjunct de regiment în Trupele Aeropurtate Ruse și apoi comandant de regiment. Serdyukov a luptat în Primul Război Cecen și a servit ca adjunct al comandantului de brigadă în Kosovo, participând la Incidentul de pe aeroportul din Pristina. Între 2002 și 2003 a condus Brigada 138 Gărzi Motor Rifle și în 2004 a preluat comanda Diviziei 106 Gărzi Aeropurtate.

După ce a absolvit Academia Militară a Statului Major în 2009, Serdyukov a devenit comandant adjunct al Armatei a 5-a Banner Roșu, preluând comanda armatei în 2011. În 2013, a devenit comandant adjunct și apoi șef de stat major al Districtului Militar de Sud. În această poziție, Serdyukov a condus trupele în anexarea Crimeei de către Federația Rusă și a comandat trupele rusești în Donbass. A devenit comandantul trupelor aeriene ruse în octombrie 2016.

Ce trupe a trimis Rusia în Kazahstan

Au fost trimise în Kazahstan unitățile Brigăzii 45 a Forțelor Speciale din Forțele Aeropurtate, Divizia 98 Aeropurtată a Forțelor Aeropurtate și Brigada 31 Separată a Forțelor Aeropurtate din Rusia. Potrivit lui Konașenkov, toți „au urmat un antrenament special și au o experiență reală de luptă”.

"Personalul militar rus sosit în Republica Kazahstan a început imediat să îndeplinească sarcinile atribuite. Până acum, împreună cu agențiile de aplicare a legii din Republica Kazahstan, aeroportul Alma-Ata a fost luat sub control deplin", a spus un reprezentant al departamentului militar „Securitatea Consulatului General al Federației Ruse situat în oraș și alte obiecte importante”.

Anterior a fost raportat că Rusia a trimis unități aeriene de elită în Kazahstan. Ei participă la misiunea de menținere a păcii, dau rușii asigurări. Pe 5 ianuarie, președintele Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, a cerut asistență militară OSC. Pe 7 ianuarie, administrația președintelui Tokayev a asigurat că militarii CSTO nu vor participa la ostilitățile din Kazahstan, misiunea lor fiind exclusiv menținerea păcii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.