Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un general rus din serviciul de protecţie al înalţilor demnitari a fost arestat pentru corupţie

jurnaldevrancea.ro
catuse

Un general rus din serviciul de protecţie al înalţilor demnitari (Serviciul Federal de Protecţie - SFP), a fost arestat vineri pentru presupuse fapte de corupţie, relatează agenţia EFE. 'În urma unei investigaţii interne efectuate de SFP în unităţile din Caucaz s-au găsit indicii privind grave încălcări ale legislaţiei în vigoare', a declarat pentru agenţia Interfax o sursă din respectivul serviciu.

Potrivit altor surse din media, generalul Ghenadi Lopirev a fost arestat în oraşul Soci (situat pe ţărmul Mării Negre) în cadrul unei investigaţii privind concesionarea ilegală de terenuri pentru construcţia infrastructurii destinate Jocurilor Olimpice în regiunea Krasnodar. La Soci s-au desfăşurat în februarie 2014 Jocurile Olimpice de Iarnă, cele mai scumpe din istoria acestui eveniment sportiv. Potrivit lui Boris Nemţov, liderul opoziţiei asasinat un an mai târziu, în organizarea acelor jocuri şi pentru lucrările efectuate au existat fraude masive cu fonduri publice. Conform ediţiei de vineri a cotidianului Izvestia, în apartamentul generalului s-a găsit o importantă sumă de bani, iar primarul oraşului Soci, Anatoli Pahomov, este martor în acest dosar.

Agenţii SFP au percheziţionat sediile din Soci ale acestui serviciu, precum şi primăria oraşului, pentru a căuta documente incriminatoare. Potrivit presei, Ghenadi Lopirev este responsabilul cu gradul cel mai înalt al SFP în regiunea Caucazului. În ultimele luni au fost arestaţi tot pentru presupuse fapte de corupţie mai mulţi oficiali de rang înalt, inclusiv ministrul economiei, Alexei Uliukaev, aflat în prezent în arest la domiciliu. Dar, potrivit sondajelor, circa jumătate dintre cetăţenii ruşi consideră că acest caz al ministrului economiei este de fapt o reglare de conturi între clanurile aflate la putere, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.