Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un german acuzat de uciderea ministrului de externe srilankez a fost arestat în Germania sub acuzația de participare la acte de terorism

cugetliber.ro
inchisoare

Un bărbat acuzat de uciderea, în 2005, a ministrului de externe srilankez a fost plasat în arest în Germania sub acuzaţia de participare la acte de terorism, au anunţat joi procurori, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

Bărbatul de 39 de ani este acuzat de apartenenţă la gruparea Tigrii Eliberării Tamil Eelam (LTTE, Tigrii Tamili) între 2002 şi 2009. În acea perioadă el ar fi fost implicat într-un atac în care a fost ucis ministrul de externe srilankez de atunci, Lakshman Kathirkamar. De asemenea, bărbatul este acuzat că a participat la o tentativă de omor împotriva unui alt politician.

Tigrii Tamili au fost angajaţi timp de ani de zile într-un război civil împotriva armatei srilankeze, încercând să obţină independenţa regiunii lor natale (nord), înainte ca forţele să le fie decimate de armată, în 2009. Gruparea este considerată o organizaţie teroristă de Oficiul procurorilor din Germania.

Cetăţeanul srilankez a fost arestat în sudul Germaniei. În comunicatul procurorului nu se precizează de cât timp se afla aceasta în Germania şi nici de ce se afla el pe teritoriul german. Bărbatul a fost plasat în detenţie de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.