Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant al tutunului a făcut ANUNŢUL: A început producția de ţigări cu potențial de risc redus în fabrica de la Otopeni

Philip Morris International fabrica

Philip Morris International Inc. a început producția de produse din tutun cu potențial de risc redus în fabrica de la Otopeni.

Citeşte şi: Tudose, reacţie NEAŞTEPTATĂ după proteste. Premierul nu se simte vizat de manifestaţii: 'Eu n-am văzut vreo palmă din aia mare...' - VIDEO

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluționar al Philip Morris care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Mai mult decât atât, compania a precizat că această investiție presupune și crearea de 300 noi locuri de muncă, adițional celor peste 670 de angajați actuali ai fabricii, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

“Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia”, a declarat Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica a trecut printr-o prima fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producției. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaților actuali, aceasta presupunând training-uri și schimburi de experiență la fabrica din Bologna și la centrul de cercetare și dezvoltare din Elveția, precum și training-uri locale.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose aruncă BOMBA. Anunţul OFICIAL privind eventualele remanieri din Guvern - VIDEO

Până în 2020, în fabrica din Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului. Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

“Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3.7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global și numărul în creștere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România”, a adăugat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

Citeşte şi: Semnal DUR pentru Tudose după zvonul unei noi remanieri. Directivele transmise, în direct, premierului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.