Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un gigant mondial a ajuns în 'sapă de lemn': Decizii fără precedent în privinţa a mii de angajaţi

Opel, divizie a grupului PSA, va reduce programul de lucru al angajaţilor, în cadrul măsurilor de restructurare, în urma unui acord dintre conducere şi reprezentanţii acestora, transmite Reuters. Producătorul auto german a anunţat că acordul prevede, între alte măsuri, reducerea programului de lucru pentru cel puţin 6 luni, de la 1 ianuarie, în departamentele de inginerie şi administraţie.

Citește și: Prins în „flagrant”! Florin Iordache văzut cu două persoane de la CCR în contextul controverselor de pe legile Justiției

De la 1 aprilie, săptămâna de lucru va fi de asemenea scurtată la 35 de ore pentru angajaţii care au acorduri în derulare pentru un program mai lung. Opel, care în Marea Britanie îşi desfăşoară activităţile sub numele de Vauxhall, nu a precizat câţi angajaţi vor fi afectaţi de măsuri.

Citește și: Declarație incredibilă a unui fost ministru! Ce n-au avut românii NICIODATĂ după abdicarea Regelui Mihai, până ACUM

Compania, cumpărată de PSA de la grupul american General Motors, la începutul acestui an, are peste 37.000 de angajaţi, dintre care peste 19.000 în Germania. Opel a precizat că organizarea comună a sistemului de achiziţii pentru Opel/Vauxhall şi celelalte mărci ale grupului PSA, Peugeot and Citroen, va creşte eficienţa. Pe termen lung, 30% din economiile obţinute din integrarea Opel în grupul PSA vor proveni din activităţile de achiziţii. PSA a dat termen Opel până în 2020 să revină la profit, în cadrul unui plan de redresare care are ca obiectiv trecerea gamei de modele a mărcii germane la srhitectura PSA. Grupul francez vrea să genereze economii de 1,7 miliarde de euro în urma achiziţiei Opel. Alte elemente importante ale acordului anunţat vineri sunt extinderea programelor part-time pentru angajaţii mai în vârstă şi posibilitatea pensionărilor anticipate, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.