Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un GIGANT mondial primeşte lovitură după lovitură: Procurorii 'au intrat pe fir' - angajaţii sunt luaţi la întrebări

scandal

Procuratura din Germania investighează foşti şi actuali angajaţi ai producătorului de automobile sport Porsche, divizie a grupului Volkswagen, între care şi un membru al consiliului de administraţie, în cadrul anchetelor legate de manipularea testelor de poluare, relatează Reuters. Un număr de 10 sedii ale Porsche din Bavaria şi Baden-Wuerttemberg au fost percheziţionate de aproximativ 100 de oficiali, a anunţat miercuri procuratura din Stuttgart, unde se află sediul central al Porsche. ”Între cei trei suspecţi se află un membru al consiliului de administraţie şi un membru al conducerii de vârf a Porsche. Cel de-al treilea suspect nu mai este angajat al Porsche”, potrivit unui comunicat al procuraturii.

Citește și: Șoferii sunt loviți în plin: Ce proiect controversat li se pregătește-Aceste mașini vor fi interzise

Percheziţiile fac parte dintr-o investigaţie la care sunt supuşi angajaţii Porsche suspectaţi de fraudă şi publicitate frauduloasă, legată de manipularea sistemelor de control al emisiilor automobilelor diesel, au explicat procurorii. Un purtător de cuvânt al Porsche a confirmat percheziţiile, dar a refuzat să ofere detalii. Numele persoanelor investigate nu au fost făcute publice, dar surse apropiate situaţiei au spus că directorul general al Porsche, Oliver Blume, nu se află între persoanele anchetate.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu ia atitudine! Sare în apărarea persoanelor neajutorate! Cazul șocant din Argeș

La peste doi ani de când Volkswagen a recunoscut că a trişat la testele de poluare ale motoarelor diesel din Statele Unite, producătorul auto german şi unele dintre mărcile sale continuă să fie investigate de către autorităţi. La începutul acestui an, procurorii germani au extins investigaţia de la brandul Audi al VW, care a dezvoltat motorul V6 de 3 litri utilizat la circa 80.000 de automobile VW, Audi şi Porsche. Automobilele respective aveau instalat un soft ilegal pentru reducerea emisiilor în timpul testelor. Miercuri au fost percheziţionate şi două centre Audi, potrivit procuraturii din Stuttgart şi unui purtător de cuvânt al companiei. Percheziţiile au avut loc la sediile Audi din Ingolstadt şi Neckarsulm, a precizat Audi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.