Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un greu PSD îl NIMICEȘTE pe Klaus Iohannis: 'E DISPERAT! Consecvent în greșeală, din păcate pentru România'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Președintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a declarat, pentru MEDIAFAX, că șeful statului Klaus Iohannis a respins, de fiecare dată fără argumente, numirea Olguței Vasilescu la Dezvoltare, fiind o încercare disperată a acestuia de a se valida în spațiul public.

„Păcat că președintele nu a avut argumente niciodată când a respins un ministru propus de PSD. Chestiuni că nu a avut cazierul sau că a vorbit în spațiul public și nu i-a convenit președintelui? E normal să vorbească public așa cum crede la un moment un ministru. Dacă crede că sunt abuzuri în justiție vorbește despre ele. Președintele este consecvent în greșeală, din păcate pentru România. Nu poți să ții blocat un minister important doar pentru că președintele consideră că nu are cazierul un ministru propus de partid, așa cum ar vrea să îl aibă președintele României. Nu e decât o încercare, din păcate, aproape disperată a președintelui de a se valida în spațiul public. Lăsăm un minister important fără ministru, când avem președinția Consiliului UE, chiar dacă distrugem țara. Nu are legătură cu decizia unui președinte care se gândește la țara lui și a unui președinte care se gândește la țara lui”, a afirmat Robert Cazanciuc, joi pentru MEDIAFAX.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

Întrebat dacă PSD ia în calcul sesizarea CCR, senatorul social-democrat a spus că probabil va fi luată o decizie „la nivelul conducerii PSD, în prima ședință, fie a Biroului permanent, fie a CEx”.

Chestionat de MEDIAFAX dacă, în opinia sa ar fi oportună o astfel de acțiune, Robert Canzanciuc a replicat: „Este evident că este un conflict între președinte și Guvern. Nu este niciun secret. Conflictul este, din păcate, vizibil pentru oricine. Dacă va fi un demers la CCR asta va decide forul de conducere al partidului”.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Șeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier și Dezvoltare.

Iohannis îi transmite șefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Șeful statului a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare și Transporturi, Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleași nume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.