Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup jihadist a publicat înregistrări video cu doi ostatici, un japonez şi un italian, închişi în Siria

ostatici

Un grup jihadist a publicat înregistrări video cu doi ostatici, un japonez şi un italian, închişi în Siria, a transmis marţi Institutul SITE, specializat în monitorizarea grupărilor islamiste şi extremiste, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi bărbaţi, jurnalistul independent japonez Jumpei Yasuda şi italianul Alessandro Sandrini, au apărut în două înregistrări video distincte dar similare în felul în care au fost puse în scenă. Ei sunt îngenunchiaţi, purtând salopete portocalii şi se află sub ameninţarea unor bărbaţi înarmaţi. 

SITE nu a precizat ce grup jihadist a difuzat aceste înregistrări video.

Citește și: Ministrul de externe al Rusiei și Serghei Lavrov, fotografie despre care susţine că este capabilă 'să alunge demonii'

Ostaticul japonez a dispărut în Siria la mijlocul lui 2015. În martie 2016, guvernul japonez a transmis că analizează o filmare difuzată pe internet, în timp ce media japoneze au precizat că jurnalistul este în mâinile Frontului al-Nusra, legat de al-Qaida. 

Conform SITE, Jumpei Yasuda se declară coreean în noua înregistrare video publicată marţi, dar se exprimă în japoneză. El spune că data de înregistrare este 25 iulie. 

Ostaticul italian ar fi fost răpit în Turcia în octombrie 2016, după care a fost dus în Siria. El ar fi originar din Brescia şi ar avea 32 de ani, conform unor media italiene. În înregistrarea video, el spune că data de filmare este 19 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.