Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un grup radical kurd a revendicat atentatul terorist din Izmir

Un grup radical kurd, Şoimii Libertăţii din Kurdistan (TAK), a revendicat miercuri atentatul comis pe 5 ianuarie în oraşul Izmir, din vestul Turciei, şi soldat cu doi morţi, relatează AFP, Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

TAK, apropiat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat că atacul a fost pus în practică de doi bărbaţi cu vârste de 29 de ani, respectiv 25 de ani, potrivit mesajului de revendicare publicat de Firat, o agenţie de presă pro-PKK.

Citeşte şi: Rusia sparge balonul de săpun al americanilor: 'Nu avem informaţii compromiţătoare'

Cei doi autori au fost ucişi în timpul atacului. Autorităţile turce anunţaseră că au ucis 'doi terorişti' în schimbul de focuri care a urmat atentatului.

O maşină-capcană a explodat pe 5 ianuarie în faţa Palatului de Justiţie din Izmir, al treilea oraş ca mărime din Turcia, dar a fost împiedicată să intre în interiorul clădirii de un agent de circulaţie, conform autorităţilor turce.

TAK a revendicat mai multe atacuri sângeroase înregistrate în ultimele luni în Turcia, printre care dublul atentat comis pe 10 decembrie în apropierea stadionului clubului de fotbal Beşiktaş Istanbul şi soldat cu 46 de morţi.

PKK, calificat drept organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi Uniunea Europeană, luptă de trei decenii împotriva statului turc, conflict în care au murit peste 40.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.