Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un hacker HAIDUC: Cum s-a călătorit GRATIS în San Francisco

Gulliver/GettyImages
tramvai San Francisco

Agenţia de Transport din San Francisco a fost vizată de un atac informatic de proporţii, care le-a permis clienţilor să călătorească gratuit, relatează News.ro. Hackerii au cerut 100 de Bitcoin, adică aproximativ 70.000 de dolari, pentru a debloca sistemul.

Ca măsură de precauţie, angajaţii Agenţiei de Transport, MUNI, care se ocupă de trenuri, tramvaie şi autobuze, au închis toate automatele de bilete din staţii.

Citește și: Donald Trump o anunță pe Hillary Clinton: 'Milioane de voturi ILEGALE'

Computerele reţelei de transport din tot oraşul, inclusiv din staţii – în total circa 2.000 - au fost dezactivate, iar pe ecranele lor apărea mesajul: “Aţi fost atacaţi, TOATE datele criptate. Contactaţi pentru cheie (cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter”.

Printre terminalele vizate se numără mai multe pe care se află date despre salarii şi informaţiile personale ale angajaţilor. Trenurile în sine nu au fost afectate, au dat asigurări autorităţile, precizând că a fost lansată o anchetă.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

„Nu a existat nici un impact asupra serviciului de tranzit, asupra sistemelor noastre de siguranţă sau asupra datelor personale ale clienţilor noştri”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC News. Hackerul a avertizat, duminică, compania de transport local că mai are o singură zi la dispoziţie pentru a ajunge la o înţelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.