Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un imens complex pentru orfanii de război din Siria a fost deschis în sudul Turciei

AFP
siria

Un complex destinat să primească 990 de copii sirieni rămaşi orfani în urma războiului civil din Siria a fost deschis joi în sudul Turciei, a anunţat Fundaţia de ajutor umanitar turcă (IHH), relatează AFP. Proiectul, care a demarat în iulie 2015 şi a fost pus în aplicare de IHH şi Fundaţia pentru Servicii Umanitare (RAF) din Qatar, are 55 de case cu o suprafaţă de 350 de metri pătraţi fiecare, trei şcoli, o moschee, o clinică, cursuri de recreere, un centru cultural, precum şi suprafeţe de teren pentru a fi cultivate, a precizat IHH într-un comunicat.

'Una dintre cele mai importante structuri ale complexului este centrul de recuperare înfiinţat pentru copiii care au suferit traumatisme grave', a adăugat comunicatul, care precizează că centrul, situat la Reyhanli, în apropiere de graniţa siriană, va fi administrat de 400 de angajaţi, conform Agerpres.

Potrivit IHH, acesta este cel mai mare complex din lume construit pentru orfanii de război. Aproape 2,9 milioane de refugiaţi sirieni sunt înregistraţi în Turcia, potrivit datelor Ministerului de Interne publicate în martie, care precizează că aproape 1,3 milioane dintre ei au cel puţin 18 ani. Potrivit UNICEF, peste 2,3 milioane de copii s-au refugiat în martie în Turcia, Liban, Iordania, Egipt şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.