Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un înalt oficial maghiar vorbește despre 'reunificarea' Ungariei: 'Au dat putere maghiarilor după Trianon!'

transilvania

Conștiința națională și speranța au dat putere maghiarilor „blocați în afara granițelor” după Trianon. Speranța este că „va exista un viitor maghiar în Bazinul Carpatic”, a subliniat sâmbătă secretarul de stat adjunct pentru Politică Națională de la Biroul premierului maghiar Viktor Orban, informează postul Hirado TV.

Péter Szilágyi a subliniat că, în urma "dictatului păcii de la Trianon", maghiarii au fost animați de speranța că "limba noastră maternă, tradițiile și cultura noastră nu vor face parte doar din memorie, ci și din realitatea vieții de zi cu zi. Din 2010, Guvernul ungar depune eforturi pentru a îndeplini această speranță. În acest spirit, 150.000 de maghiari care trăiesc în străinătate au devenit parte a comunității maghiare de drept public. Scopul guvernului este de a permite maghiarilor care trăiesc în străinătate să prospere în patria lor și de a consolida identitatea maghiară a comunităților.” El a amintit că, la 4 iunie 1920, a avut loc o „pauză de doliu în birouri și școli, iar zeci de mii de oameni îmbrăcați în haine de doliu s-au adunat la Budapesta”. „Clopotele au sunat, alarmele fabricilor au sunat, traficul s-a oprit. Potrivit deciziei marilor puteri, peste trei milioane de maghiari au fost blocați în afara granițelor țării.”

Au decis să „reunifice” Ungaria

Secretarul de stat adjunct a declarat că "nu vom permite ca frontierele naționale să ne separe de semenii noștri". "Am decis să începem reunificarea națiunii, iar maghiarii care trăiesc în străinătate vor deveni din nou membri cu drepturi depline ai națiunii", a spus el. Datorită sprijinului rețelei de instituții de învățământ maghiare din străinătate, 300.000 de copii pot beneficia anual de educație de calitate în limba maternă în Bazinul Carpatic și în întreaga lume, a subliniat el.

El a spus că Guvernul maghiar oferă, de asemenea, sprijin studenților care studiază în învățământul public din țara-mamă, astfel încât aceștia să poată vizita cel puțin o dată zonele locuite de maghiari din țările vecine. "Scopul politicii naționale este de a sensibiliza publicul cu privire la responsabilitatea noastră față de maghiarii din afara granițelor", a arătat el. „Maghiarii au trecut testul timpului și, datorită politicii naționale din ultimii ani, sunt mai puternici ca niciodată", a declarat Szilágyi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.