Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un individ arestat după mai multe infracţiuni antisemite în Austria

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Poliţia austriacă a arestat un bărbat în ancheta privind şapte infracţiuni motivate de antisemitism la Graz, printre care o agresiune şi acte de vandalism, a făcut cunoscut duminică un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, scrie AFP, citând agenţia de presă APA preluată de agerpres.

Bărbatul pus sub acuzare este suspectat că l-a agresat pe preşedintele comunităţii evreieşti locale şi că a aruncat cu pietre şi a scris mesaje antisemite pe zidurile sinagogii.

Surse din Ministerul de Interne au indicat pentru APA că el a recunoscut. Nu a fost oferit niciun detaliu legat de identitatea acestuia.

Miercuri, faţada sinagogii a fost acoperită de sloganuri pro-palestiniene.

Sâmbătă seară, preşedintele comunităţii evreieşti locale, Elie Rosen, a fost agresat pe stradă de un necunoscut înarmat cu o bâtă, dar fără să fie rănit.

Actele de vandalism şi agresiunea au fost condamnate de preşedintele federal, Alexander Van der Bellen, şi de cancelarul Sebastian Kurz.

"Ura fată de evrei şi antisemitismul nu îşi au locul în societatea noastră", a scris pe Twitter şeful statului, în timp ce al doilea s-a declarat "şocat de agresiune".

În 2019, în Austria au fost semnalate 550 de incidente antisemite, dintre care aproape jumătate atribuite militanţilor de extremă dreaptă, o cifră care s-a dublat în cinci ani.

La 9 şi 10 noiembrie 1938, marea sinagogă din Graz a fost distrusă în timpul "Nopţii de Cristal", pogromul organizat de nazişti împotriva evreilor sub al Treilea Reich.

În anul 2000, o nouă sinagogă cu o arhitectură modernă şi-a deschis porţile pe fundaţia celei vechi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.