Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jandarm care pleca spre serviciu l-a salvat dintr-un incendiu pe vecinul său, în vârstă de 91 de ani, veteran de război, a cărui casă a fost cuprinsă de flăc

digi24.ro
jandarmerie

Un jandarm din judeţul Teleorman a observat, la plecarea către serviciu, un incendiu la casa vecinului său, veteran de război. Când i s-a dspus că bărbatul de 91 de ani se află în locuinţă a intrat şi l-a scos din flăcări,m potrivit news.ro.

Evenimentul a avut loc, joi dimineaţă, în jurul orei 05:00.

Plutonierul adjutant şef Emil Rîcă, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman, pleca spre serviciu când a observat că locuinţa vecinului său fusese cuprindă de un incendiu, din acoperiş ieşind flăcări şi fum.

”Ştiind că în casă locuieşte un bătrân, veteran de război în vârstă de 91 de ani, a fugit imediat spre locul incendiului. A rupt poarta de la intrare şi a reuşit să ajungă în curte. Neştiind in ce cameră se află vecinul, Emil a început să verifice toate intrările. Între timp a sunat la 112 pentru a cere sprijin. Una dintre vecine, care venise să ajute, l-a îndrumat pe colegul nostru spre locul unde se afla bătrânul. Când a ajuns la el, uşa şi tavanul holului erau în flăcări. Emil a fost nevoit să treacă prin foc pentru a ajunge la veteran. L-a găsit în camera lui dormind. Nu ştia ce se întâmplă. Emil a trebuit să îl ia pe braţe, întrucât bătrânul era cu grave probleme de sănătate şi nu se putea deplasa”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman.

Colegii salvatorului povestesc, de asemenea, că, pentru a ieşi afară, bărbatul a trebuit să treacă din nou prin foc, ţinându-l în braţe pe cel pe care îl scosese din locuinţa incendiată. După ce au reuşit să ajungă la un loc sigur, l-a lăsat în grija unei vecine.

"Dacă aş fi întârziat câteva minute, nu l-aş mai fi putut salva pe domnul Gheorghe. Îl ştiu de când eram copil. El a fost prietenul şi fostul camarad de război al bunicului meu",

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.