Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un japonez a fost reținut de autoritățile din Myanmar după ce a filmat un protest

Pinterest
Myanmar steag flag

Un japonez a fost reținut de autoritățile din Myanmar după ce a filmat un protest în Yangon, cel mai mare oraș al țării, a anunțat duminică agenția de presă Jiji, citând oficiali guvernamentali din Japonia.

Raportul nu a menționat numele bărbatului, dar a precizat că acesta are vârsta de 20 de ani și că ambasada Japoniei în Myanmar a cerut eliberarea sa, potrivit Reuters.

Unele rapoarte ale presei locale susțin că este vorba despre regizorul de filme documentare Toru Kubota. Se pare că bărbatul a fost reținut sâmbătă în zona South Dagon din Yangon, împreună cu alte două persoane, la un protest față de execuția recentă a patru activiști de către autoritățile militare, conform Mediafax.

Un purtător de cuvânt al conducerii militare din Myanmar nu a răspuns la un apel telefonic prin care se solicitau comentarii, iar ambasada Japoniei în această țară nu a putut fi nici ea contactată imediat pentru comentarii.

Anul trecut, jurnalista japoneză Yuki Kitazumi a fost arestată în Myanmar și acuzată de răspândirea de știri false în timpul unei represiuni asupra presei după lovitura de stat militară. Ulterior, i s-a permis să părăsească Myanmar și s-a întors în Japonia.

De când armata a preluat puterea în Myanmar, în februarie anul trecut, aproape 15.000 de persoane au fost arestate și 11.820 rămân în detenție, potrivit Asociației de asistență pentru prizonierii politici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.