Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jucător testat pozitiv la coronavirus nu va fi o 'catastrofă' pentru Bundesliga, anunță directorul general al clubului Borussia Dortmund

Bundesliga

Un jucător care ar putea fi testat pozitiv la coronavirus nu va fi o ''catastrofă'' pentru Bundesliga, spune directorul general al clubului Borussia Dortmund, Carsten Cramer.

Bundesliga va fi primul campionat important al Europei care se va relua după întreruperea provocată de pandemie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Șef de poliție demis după ce a participat la o petrecere cu mai mulți interlopi în plină pandemie

"Suntem uşuraţi pentru că fotbalul se întoarce. Dacă ni se va spune că avem mulţi jucători testaţi pozitiv, atunci am avea o problemă. În momentul de faţă avem doar teste care au ieşit negative. Un test care ar ieşi pozitiv nu va fi o catastrofă atâta timp cât avem reguli şi recomandări privind modul în care să acţionăm în astfel de situaţii. Acum suntem mulţumiţi, pentru că fără o repornire a fotbalului, nu numai Dortmund, dar şi Bundesliga ar fi avut probleme financiare extrem de serioase'', a spus Cramer.

Primele meciuri din campionatul de fotbal al Germaniei după autorizarea reluării sezonului se vor disputa pe 16 mai.

Liga germană de fotbal (DFL) anunţase că data reluării competiţiei în cele două eşaloane din Bundesliga a fost fixată pentru ziua de vineri, 15 mai, după ce autorităţile de la Berlin şi-au dat acordul în acest sens. DFL a precizat că meciurile vor debuta o zi mai târziu decât s-a anunţat iniţial, respectiv sâmbătă 16 mai, în condiţiile unui protocol sanitar strict, care exclude prezenţa spectatorilor în tribune.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

Liga germană doreşte foarte mult să încheie sezonul până la 30 iunie, chiar şi cu porţile închise, pentru a respecta astfel contractul cu sponsorii şi difuzorii, avertizând anterior că orice întârziere ar pune în pericol "existenţa" anumitor cluburi.

Campionatul Germaniei a fost suspendat la jumătatea lunii martie, din cauza pandemiei, care a blocat fotbalul în întreaga lume. În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Bayern Munchen, aflată în cursa pentru al optulea titlu naţional consecutiv, cu 55 de puncte după 25 de etape, urmată de Borusia Dortmund (51 puncte) şi RB Leipzig (50 puncte). Până la finalul sezonului au mai rămas de disputat nouă etape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.