Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un județ din România se pregătește să intre în Cartea Recordurilor

harta romania

Bistriţa-Năsăud se pregăteşte să intre, pe 14 mai, de Ziua Naţională a Costumului Popular, în Cartea Recordurilor, urmând să stabilească două recorduri mondiale, unul cu cel mai mare număr de persoane îmbrăcate în costum popular şi un altul cu cel mai mare număr de participanţi la dans tradiţional.

Judeţul Bistriţa-Năsăud îşi doreşte să intre, pe 14 mai, în Cartea Recordurilor, cu două evenimente care vor pune bazele a două recorduri mondiale, care nu sunt înregistrate acum.

George Maior, 'executat' în SUA: ar avea un dosar greu pe numele său (Presă)

"Este vorba despre cel mai mare număr de persoane în costume populare şi despre cel mai mare dans tradiţional, cu cel mai mare număr de participanţi, urmând să prindă în Roata de la Runc, joc tradiţional specific comunei Runcu Salvei", a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, meşterul popular Virginia Linul, iniţiatoarea acestui eveniment.

Cele două recorduri mondiale nu sunt înregistrate până acum însă cei de la Guinness Book le-au solicitat organizatorilor să aibă minim 4.500 de participanţi pentru a putea fi înregistrat un nou record mondial.

Gest incredibil al lui Ilie Năstase pe aeroport: Fostul tenismen a tras-o de PĂR pe Brigitte - FOTO

Evenimentul la care sunt aşteptaţi între 8.000 şi 10.000 de participanţi, va avea loc pe 14 mai, în Năsăud, fiind la a doua ediţie. Pentru acest eveniment, Ministerul Culturii a alocat o sumă de 75.000 de lei, a anunţat şi ministrul culturii Ioan Vulpescu, recent, la Bistriţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.