Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător federal a interzis administrației Trump să pună în aplicare un plan de încetare a protecției temporare pentru mai mult de 300.000 de imigranți

judecator (1)

Un judecător federal din California a interzis administrației Trump să pună în aplicare un plan de încetare a protecției temporare pentru mai mult de 300.000 de imigranți din El Salvador, Haiti, Nicaragua și Sudan, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Judecătorul districtului american Edward M. Chen a emis o hotărâre preliminar într-un proces deschis de un număr de imigranți cu statut temporar protejat (TPS).

TPS oferă protecție împotriva deportării imigranților aflați deja în Statele Unite, inclusiv celor care au intrat ilegal, din țări afectate de dezastre naturale, conflicte civile și alte probleme.

Guvernul nu a reușit să găsească vreun prejudiciu real, dacă "status quo-ul (care există de-a lungul a două decenii) este menținut în timpul pendenței acestui litigiu", a scris Chen în hotărâre.

Citește și: Un candidat la postul de guvernator al metropolei braziliene Sao Paulo a fost atacat cu focuri de armă

Există mai mult de 2630 000 de beneficiari TPS din El Salvador, 58 000 din Haiti, 5 000 din Nicaragua și 1 000 din Sudan, potrivit documentelor instanței.

Administrația Trump a arătat un scepticism profund față de programul de statut temporar protejat și a revocat statutul special oferit miilor de imigranți din mai multe țări, printre care și cele patru state numite în proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.