Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător federal a ordonat lui Elon Musk și SEC să se întâlnească cel puţin o oră să ajungă la un nou acord referitor la mesajele pe Twitter

elon musk

Un judecător federal din Manhattan a ordonat vineri directorului general al Tesla, Elon Musk, şi Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) să se întâlnească cel puţin o oră pentru a încerca să răspundă îngrijorărilor agenţiei referitoare la mesajele pe care le publică miliardarul pe Twitter, potrivit news.ro.

SEC a cerut judecătoarei districtuale Alison Nathan să îl facă răspunzător pe Musk de sfidare, în legătură cu un tweet publicat de acesta pe 19 febraurie, despre care agenţia susţine că a inclus informaţii materiale despre perspectivele de producţie ale Tesla, fără ca acesta să solicite mai întâi aprobare din partea avocaţilor săi.

În ordinul de vineri, judecătoarea a dat termen ambelor părţi până la 18 aprilie să ajungă la un acord. Dacă nu o vor face, judecătoarea va decide dacă Musk a sfidat acordul cu SEC. În acest caz, judecătoarea va permite părţilor să analizeze posibile sancţiuni.

Cazul are o miză mare pentru Tesla.

Când l-a dat prima oară în judecată pe Musk, în septembrie anul trecut, SEC a cerut înlăturarea sa din funcţie. Cele două părţi au ajuns la un acord în octombrie, Musk acceptând să demisioneze din funcţia de preşedinte, el păstrând rolul de CEO. Acordul prevedea condiţia ca toate comunicaţiile scrise ale lui Musk care pot influenţa material compania să fie pre-aprobate.

La o audiere de joi, SEC a sugerat o supraveghere mai strictă a comunicaţiilor lui Musk, inclusiv avertismentul cu noi amenzi.

”Acesta a fost un avertisment. Nu cred că va primi un al doilea avetisment”, a spus Marc Leaf, fost avocat al SEC în New York.

Citește și: Germania: Zeci de mii de persoane protestează faţă de creşterea agresivă a chiriilor

Într-un comunicat publicat joi, Musk şi-a apărat acţiunile.

”Am un mare respect pentru judecătoarea Nathan şi sunt mulţumit de decizia acesteia. Tweet-ul respectiv a fost adevărat, fără impact material asupra acţionarilor şi nu a încălcat în niciun fel acordul”, a afirmat Musk într-un comunicat publicat de Tesla.

Acordul din octombrie a închis un proces legat de un tweet publicat de Musk pe 7 august, în care acesta a afirmat că ”a asigurat finanţarea” pentru retragerea Tesla de la bursă, la un preţ de 420 de dolari pe acţiune.

Tweet-ul din 19 februarie afirma: ” Tesla a fabricat 0 vehicule în 2011, dar va produce circa 500.000 în 2019”, adică 500.000 de vehicule. Patru ore mai târziu, Musk s-a corectat, afirmând că producţia anuală va fi ”probabil în jur” de 500.000 de vehicule până la sfârşitul anului, cu livrări care vor totaliza aproximativ 400.000 de vehicule.

SEC a afirmat că primul tweet din 19 februarie intra în contradicţie cu estimările Tesla din 30 ianuarie, care prognozau că producţia de automobile Model 3 va depăşi 500.000 de vehicule în trimestrul patru şi că livrările din acest an vor fi de 360.000-400.000 de automobile.

Avocaţii lui Musk au spus că primul tweet din 19 febraurie nu conţinea nimic nou şi că SEC a acceptat în timpul discuţiilor pentru acord că Musk nu trebuie să ceară aprobare pentru toate tweet-urile legate de Tesla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.