Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător federal IGNORĂ decretul prezidenţial dat de Trump

Un judecător federal american a prelungit până la 21 februarie interdicţia impusă guvernului de a expulza persoanele reţinute pe aeroporturi în baza ordinului executiv antiimigraţie semnat de preşedintele Donald Trump, transmite vineri AFP, potrivit agerpres.

Prelungirea interdicţiei intrate în vigoare sâmbătă seara a fost decisă de judecătoarea federală Carol Bagley Amon, din New York, a anunţat biroul procurorului.

TENSIUNI la ONU. Schimb dur de replici între ambasadorul Rusiei şi cel al SUA

Asociaţii de apărare a drepturilor civice şi ale imigranţilor, printre care influenta ACLU, susţin însă că, în pofida aceste decizii a justiţiei, persoane ce cad sub incidenţa ordinului executiv al lui Trump au fost expulzate de autorităţile din SUA.

Donald Trump a emis la sfârşitul săptămâni trecute un ordin executiv controversat prin care cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen - li se interzice timp de trei luni intrarea în SUA.

Asociaţiile au depus un prim recurs împotriva ordinului sâmbătă dimineaţa, după ce au fost informate despre primele reţineri, pe aeroportul JFK din New York, ale unor persoane de deţineau documente legale de intrare pe teritoriul SUA.

În seara aceleiaşi zile, în timp ce în ţară aveau loc numeroase manifestaţii împotriva ordinului, judecătoarea din New York anunţa o interzicere temporară a expulzărilor, o primă victorie a asociaţiilor într-o bătălie juridică ce nu a fost încă tranşată pe fond.

SUA. Administraţia lui Donald Trump ALIMENTEAZĂ conflictele internaţionale

Mai mulţi judecători federali au luat ulterior decizii similare, iar ordinul lui Trump face în prezent obiectul mai multor apeluri în justiţie în diferite jurisdicţii.

Ministrul justiţiei din statul New York, Eric Schneiderman, s-a alăturat joi acestor plângeri, subliniind că ordinul executiv 'face un rău profund familiilor noastre, economiei noastre, instituţiilor noastre din sănătate şi educaţie'.

'Intenţia preşedintelui Trump de a-i discrimina pe musulmani este clară. Vom continua să utilizăm toate instrumentele ce ne stau la dispoziţie pentru a combate această interdicţie discriminatorie şi a-i proteja pe toţi cei care sunt prinşi în vizorul punerii sale haotice în aplicare', a subliniat Eric Schneiderman, membru al Partidului Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.