Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător ICCJ se dă LA O PARTE din calea lui Dragnea - S-a abţinut iar instanţa i-a admis cererea

judecator justitie

Unul dintre magistraţii completului de cinci judecători care va lua în discuţie, marţi, contestaţia în anulare făcută de Liviu Dragnea şi alte persoane condamnate definitiv în dosarul angajarăilor fictive, a făcut o cerere de abţinere iar un alt complet al instanţei a admis-o.

"Admite declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Andrei Claudiu Rus în dosarul nr. 2671/1/2019 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, P3 - 2019, având ca obiect admisibilitatea în principiu a contestaţiilor în anulare formulate de condamnaţii Dragnea Liviu Nicolae, Şefu Olguţa şi Alesu Floarea împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători în dosarul nr. 2401/1/2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 noiembrie 2019", se arată pe portalul instanţei supreme în fişa contestaţiei în anulare.

Andrei Claudiu Rus este din anul 2018 soţul judecătoarei ICCJ Alexandra Iuliana Rus fostă Paştiu, cea care a avut opinie separată la momentul condamnaării definitive a lui Liviu Dragnea şi a celorlalte persoane din dosar.

"Opinie separată: În sensul admiterii apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpaţii Alesu Floarea, Balaban Constantin Claudiu, Botorogeanu Adriana, Dragnea Nicolae Liviu, Gheorghe Nicuşor, Marica Valentina-Mirela, Marineci Ionel, Miloş (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Şefu Olguţa împotriva sentin?ei penale nr. 377 din data de 21 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr.2628/1/2016, extinderii efectelor apelurilor inculpaţilor şi cu privire la inculpaţii Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi Stoica Anisa Niculina şi desfiinţării sentinţei penale apelate, integral, şi trimiterii cauzei la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru rejudecare de către un complet specializat, conform dispoziţiilor art.29 din Legea nr.78/2000", a stabilit la acel moment Iuliana Rus fostă Paştiu în minoritate.

Întâmplarea face că acum contestaţia în anulare are drept fundament între alte elemente şi modalitatea de compunere a completelor de cinci judecători chiar şi pe anul 2019, situaţie în care Curtea de Apel Bucureşti a anulat recent o serie de hotărâri ale CSM şi ale Colegiului de Conducere a ICCJ dar şi problematica alcătuirii de complete specializate de trei judecători pentru judecarea dosarelor de mare corupţie aşa cum a stabilit CCR.

Citeşte şi: Liviu Dragnea ar putea scăpa de condamnarea la 3,6 ani cu executare din dosarul DGASPC - Ar putea fi eliberat şi speţa rejudecată pe fondul deciziei CAB

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.