Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un judecător marcant din Turcia, condamnat la zece ani de închisoare sub acuzaţia de terorism

instanta-1

Un tribunal din Ankara a condamnat vineri un judecător marcant din Turcia la zece ani de închisoare sub acuzaţii legate de terorism, a anunţat avocatul acestuia pentru dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

Murat Arslan a fost condamnat pentru apartenenţă la FETO, mişcarea clericului musulman Fetullah Gulen.

Turcia îi acuză pe Gulen şi mişcarea lui că s-au aflat în spatele puciului eşuat din iulie 2016. De asemenea, ea consideră mişcarea lui Gulen drept organizaţie teroristă şi a arestat până acum mii de oameni sub acuzaţia de legături cu această mişcare.

Arslan a fost raportor la Curtea Constituţională a Turciei şi a condus Uniunea Judecătorilor şi Procurorilor. Această uniune a fost desfiinţată în urma loviturii de stat eşuate, când guvernul turc a impus starea de urgenţă.

Avocatul Oyku Didem Aydin a declarat pentru dpa că Arslan se afla de doi ani şi trei luni în detenţie înaintea procesului, iar echipa sa juridică s-a retras de la procesul de vineri în semn de protest. Judecătorul nu a numit un alt avocat şi l-a condamnat la zece ani de închisoare.

În octombrie 2017, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei i-a acordat lui Arslan, care se afla atunci în spatele gratiilor, Premiul "Vaclav Havel" pentru Drepturile Omului.

Într-un mesaj citit la acea dată în numele lui, Arslan declara că Turcia a devenit o ţară în care "apărătorii legilor sunt declaraţi terorişti".

Turcia este membră a Consiliului Europei, care a criticat în repetate rânduri represiunea declanşată de Ankara după puciul eşuat. Zeci de mii de oameni au fost trimişi în spatele gratiilor sau destituiţi din armată şi instituţiile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.