Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist a fost asasinat în Mexic. Este al nouălea uncis anul acesta

libertatea.ro
politie mexic

Un jurnalist al cotidianului El Heraldo de Chiapas a fost asasinat vineri în statul Chiapas din sudul Mexicului, a anunţat angajatorul său, devenind al nouălea reporter ucis în acest an în ţară, relatează AFP preluată de Agerpres

Mario Gomez, 35 de ani, a fost împuşcat la ieşirea din locuinţa sa în jurul orelor 17.00 (22.00 GMT) în localitatea Yajalon unde era corespondent.

"Recent, depusese plângeri pentru ameninţări", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul redacţiei cotidianului sub acoperirea anonimatului.

Gomez lucra de opt ani pentru acest jurnal unde se ocupa de "informaţii generale, politică, justiţie şi aspecte sociale".

"Cerem o anchetă aprofundată pentru a-i găsi pe responsabilii acestei crime", au scris colegii săi într-un text publicat pe pagina de internet a cotidianului.

Autorităţile judiciare locale au confirmat moartea reporterului şi s-au angajat într-un comunicat "să exploreze toate pistele pentru a aduce în faţa justiţiei pe responsabilii acestei crime".

Mexicul este a doua ţară cea mai periculoasă pentru exercitarea activităţii de jurnalist după Siria, potrivit organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

Din anul 2000, peste o sută de jurnalişti au fost asasinaţi în Mexic şi majoritatea acestor crime au rămas nepedepsite, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.