Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un jurnalist decorat de Ion Iliescu a murit chiar de ziua lui, după ce s-a vaccinat

lumanare doliu

Un jurnalist pe care Ion Iliescu l-a decorat în ultimele sale zile de mandat cu medalia ”Meritul cultural” în rang de cavaler a murit la doar câteva zile după ce s-a vaccinat anti-COVID-19! Gheorghe Dolinski, jurnalist cu state vechi, s-a vaccinat, iar apoi i s-a făcut rău și a decedat chiar de ziua lui, pe 6 februarie 2021, la vârsta de 76 de ani.

Dolinski a sunat la 112, iar ambulanța l-a transportat de urgență la Spitalul din Rădăuți. Ulterior, s-a luat decizia transferării lui la Suceava, unde a murit. Gheorghe Dolinski a fost pasionat de filatelie și a participat la mai multe expoziții naționale și internaționale, unde a primit peste 250 de premii în perioada 1990-2016, potrivit monitorulsv.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’

În cursul anului 2002 a fost desemnat ”cetățean de onoare” al comunei Arbore, pentru ca în 2004 să primească medalia ”Meritul cultural” în rang de cavaler din partea președintelui României. Ion Iliescu.

Foștii colegi de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română din Bucovina, al cărui președinte a fost, au transmis un ultim mesaj pentru cel care a condus destinele organizației în ultimii ani:

Citește și: Mihai Tudose, ironic la adresa lui Florin Cîțu: ‘A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică’

”Cu adâncă durere și profund regret, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina anunță trecerea la cele veșnice, după o scurtă și grea suferință, a celui care a fost profesor Gheorghe Dolinski, în vârstă de 76 de ani, intelectual de o deosebită valoare, cu o bogată și îndelungată carieră pedagogică, om de presă și televiziune, scriitor și publicist, președinte în exercițiu al societății noastre. Îi vom păstra o vie și neștearsă amintire. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.