Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un jurnalist din Tunisia a fost arestat pentru refuzul de a-şi dezvălui sursele

nonguvernamental.org
news stiri presa jurnalism jurnalisti

Sindicatul naţional al jurnaliştilor tunisieni (SNJT) a acuzat miercuri regimul de la Tunis de utilizarea aparatului de stat pentru a ''reduce la tăcere'' jurnaliştii, după plasarea în detenţie a unui corespondent care a refuzat să-şi dezvăluie sursele, relatează France Presse.

Khalifa Guesmi, jurnalist la postul de radio privat Mosaique FM, a fost arestat pe 18 martie în virtutea legii antiteroriste, după publicarea pe website-ul postului a unui articol scris de el referitor la dezmembrarea unei ''celule teroriste'' şi arestarea membrilor ei.

Alţi doi jurnalişti de la acelaşi post de radio, printre care redactorul-şef Houcine Dabbabi, au primit o citaţie pentru a se prezenta vineri în faţa unui judecător de instrucţie, în cadrul acestui dosar.

În articolul respectiv, retras de pe site la cererea autorităţilor, Guesmi afirmase că un fost militar şi profesor universitar figura printre membrii celulei dezmembrate, potrivit Agerpres.ro.

''Este o atingere adusă libertăţii presei şi dreptului jurnaliştilor la accesul la informaţie'', a afirmat preşedintele SNJT, Mahdi Jlassi, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, arestarea jurnalistului este ''cazul cel mai grav de după revoluţie (din 2011)''.

Marţi, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ) a cerut într-un comunicat ''eliberarea imediată'' a lui Khalifa Guesmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.