Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un liberal a găsit 'soluţii inteligente' de reeducare a 'băieţilor deştepţi'

PNL

Senatorul liberal Cristian Bodea susţine că închiderea corupţilor în puşcării este o pierdere pentru stat, care plăteşte lunar pentru un deţinut mai mult decât pentru un copil, şi propune ca în penitenciare să fie ţinuţi doar condamnaţii violenţi şi să se găsească soluţii inteligente de a-i reeduca pe "băieţii deştepţi".

Senatorul recomandă fabricile cu furnale sau foc continuu, muncile la canalul Bucureşti-Dunăre, ori, cea mai bună variantă în opinia sa, ca celor condamnaţi pentru corupţie să li se ia un fel de rată lunară din venituri timp de ani de zile, pe măsura 'tunului' dat. 'Un 5-10% din veniturile anuale, să zicem. Pe lângă recuperarea prejudiciului, bineînţeles. Adică să le luăm şi dobândă, să nu scape hoţul aşa "ieftin" şi nici să nu îi plătim noi, prosteşte, reeducarea şi reintegrarea,' afirmă Bodea într-un comunicat dat publicităţii luni.

Pe lângă faptul că 'nu e nimic educativ în a sta cu burta-n sus într-o celulă', senatorul consideră că statul are de pierdut de pe urma închiderii corupţilor la 'mititica', 'un fel de staţiune de detoxificare sau dezintoxicare, un fel de tabără de perfecţionare sau de team-building'. 'În realitate, tot noi picăm de fraieri, atât timp cât cheltuim cu ei mai mult decât cu un copil. 2.500 lei ne costă pe lună deţinutul, în timp ce unui copil îi aruncăm 80 lei, aşa de musai. Câţi români câştigă în ziua de azi 2.500 lei pe lună? Uite aşa, şi dacă recuperăm prejudiciul, tot pierdem cu ei. Câte 30.000 lei anual, cu fiecare în parte. Aproape 7.000 de euro investiţi an de an de Stat, într-un corupt, unul care a furat de la Stat. Ca sa îl "pedepsim", cică. Curat murdar,' spune Bodea, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.