Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL a răbufnit împotriva colegilor din Guvern: ‘Nu poți avea rezultate miraculoase cu ei: au fost epuizați, erodați... Românii i-au văzut ce pot!’

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Marcel Ciolacu

Președintele Consiliul Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a criticat modul în care se fac numirile în Guvern. De asemenea, șeful CJ Cluj, care este și vicepreședinte în domeniul justiției și al drepturilor cetățenești în Biroul Executiv al PNL, se arată rezervat în a gira eventualele performanțe ale acestui executiv, cel puțin în ceea ce îi privește pe liberali.

”Mă aștept la lucruri miraculoase dacă din guvern fac parte doamna Turcan și doamna de la Justiție... Le cunosc din faptul că au fost veșnic în guvern și prin funcții de conducere, vă dați seama, deci, că rezultate miraculoase cu aceeași oameni care au mai fost și care au putut să arate ce pot, nu poți avea. De altfel, se știe că nu poți avea rezultate diferite cu aceeași oameni și cu aceleași tactici, cu aceleași proceduri”, a spus Alin Tișe, la Napoca Live.

Alin Tișe: „Au fost epuizați, erodați. Românii i-au văzut ce pot”

„Dar partidele sunt chestiuni complicate, se demonstrează și acum că aceste partide nu au găsit nici acum câte șapte persoane fiecare care să fie pregătite impecabil pe domeniu ca să fie pe poziția de ministru. Au trebuit să ia aceeași oameni pe care să-i inverseze, să-i sucească, să-I mute. Uitați-vă și la domnul Boloș dar și la alții, că nu vreau să vorbesc despre alții decât despre propriul meu partid. Nu se poate explica acest lucru, pentru că nu te poți pricepe la toate, nu există așa ceva. A fi manager bun înseamnă să-ți stăpânești domeniul, și, dincolo că ești manager, să și înțelegi domeniul. Ori, nu poți înțelege toate domeniile decât dacă ești o ființă multi-funcțională și cu o inteligență uriașă, peste tot ce avem noi în guvern până acum. Adică, chestiuni care ar ține de o persoană care să se priceapă la toate domeniile din guvern e imposibil să găsești.

Pur și simplu, partidele au ajuns la un mecanism învechit de desemnare a membrilor unui guvern. Decizia o iau doi-trei oameni care se adună acolo și stabilesc ei, prin calculele lor, cine ar putea fi, după care partidul se adună ca să se valideze aceste nominalizări. De asta nici nu am participat la ședința de săptămâna trecută când s-au nominalizat membri guvernului, tocmai pentru că am considerat că propunerile pe care le fac ei sunt aceleași și nu sunt satisfăcătoare. Și decât să votez împotriva colegilor, am preferat să nu particip la această ședință.

Sunt complicate lucrurile în partide, dar iată că după 30 de ani acestea nu au înțeles nimic din ceea ce înseamnă nemulțumirea oamenilor. Repet, nu poți mereu cu aceiași oameni care au fost epuizați, erodați, și pe care românii i-au văzut ce pot, și acum să vii și să-ți propui rezultate miraculoase”, a declarat Alin Tișe.

„Scandalul” Mircea Abrudean

”A rămas același guvern, doar că au lipsit de conținut anumite ministere și au luat din atribuțiile altora”

”În ce privește acest scandal cu numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului, domnul Ciolacu, care este un personaj destul de viclean și cu experiență politică, una făcută acolo la București împreună cu cei care l-au crescut și l-au format, în mod evident că nu-și dorește lângă el o persoană care să vadă și să știe toate documentele pe care dânsul le gândește și le semnează. De altfel, ați văzut că primul lucru care l-a făcut a fost să-i dea prietenului său, vicepremier acum, domnul Neacșu, multe din atribuțiile secretarului general, și, mai mult, să ia din atribuțiile ministerului de finanțe, astfel încât orice document care pleacă de acolo să fie validat de către acest Neacșu, care este omul lui de încredere.

Practic, ce-au făcut ei? A rămas același guvern în coaliție, doar că au lipsit de conținut anumite ministere și au luat din atribuțiile și din forța anumitor ministere chiar dacă le-au dat PNL-ului. Ce înseamnă asta? Înseamnă, în mod evident, incapacitatea lor de a înțelege un parteneriat corect. Îți imaginezi că ai un partener, că până acum lucrurile au mers într-un fel și, dintr-odată, vii și spui: eu nu mai vreau să dau partenerilor mei atâta putere, că au avut destulă până acum, și acum vreau să schimb regula jocului în timpul acestuia.

Pericolul pentru PNL

Eu sper ca cineva să-l tragă de mânecă pe domnul Ciolacu și să-i spună că funcția de premier nu este a sa, ci este a țării, și că guvernul acesta nu-i aparține lui personal, ca persoană fizică. Comportamentul lui de acum este cam acesta. Sunt discursuri sforăitoare despre niște lucruri de care vorbim de 30 de ani, , vezi pensii speciale, vezi nu ne vindem țara, și altele pe care le tot vehiculează, și, în esență, încearcă în fiecare zi să faulteze. Ca în fotbal, când nu e văzut de camere trage câte un fault partenerilor săi de la PNL, după care vine și spune că X nu e compatibil și că nu poate funcționa cu el, după care mai trage câte un fault colegului de la PNL. Și tot așa, până când colegul de la PNL se va sătura de atâta faulturi și va trebui să ia măsuri, pentru că-și va da seama că PNL a ajuns un partid-balama, de 10-15 la sută, și care, partid-balama fiind, nu va mai conta decât dacă se va lipi de un partid mare.

Eu cred că sunt șanse jumătate-jumătate ca această guvernare să ajungă la capăt, depinde de înțelepciunea liderilor și a fiecăruia din cei care conduc aceste partide. Cred că dacă domnul Ciolacu va înțelege să meargă în același stil de a respecta puterea și forța fiecărui partid fără să-I mai lase în offside pe ceilalți, va putea continua. El are acum, sigur, ca prim-ministru, ultima semnătură. Pe de altă parte, nici fără PNL nu poate funcționa guvernul, pentru că sunt ministere importante care sunt la PNL.

2024 - an crucial

Ce cred eu... Anul viitor este an electoral, și cred că românii vor trebui să reseteze din nou tot ce înseamnă instituții politice, de la parlament, președinție, alegeri locale, alegeri europarlamentare. Toate acestea vor fi, deci, resetate într-o formă sau alta, și cred că ambele partide au tot interesul să furnizeze rezultate pozitive, măcar prin prisma alegerilor, dacă nu din alte considerente. Și atunci, părerea mea, lucrurile vor funcționa și vor merge normal, așa cum este acest normal între două partide care, repet, dacă nu se găsește o formulă de colaborare, se vor confrunta electoral anul viitor, ceea ce va duce la o înrăutățire a relațiilor dintre ele, și o să ne criticăm unii pe ceilalți cât de răi sau cât de buni am fost în guvern. Și atunci, ne întrebăm de ce românii nu mai înțeleg nimic din ce facem noi? Singura noastră șansă e să furnizăm efecte pozitive pentru populație, și asta ar duce, practic, la creșterea credibilității. Restul sunt povești nemuritoare, care nu mai sunt crezute în niciun fel de oameni”, a mai declarat, marți, Alin Tișe, la Napoca Live.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.