Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL a răbufnit: le-a făcut PLÂNGERI PENALE protestatarilor

PNL siglă

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că i-a acționat în judecată pe cei care au protestat zilele trecute în fața instituției pe care o reprezintă. El spune că au fost făcute „afirmații jignitoare” și „calomnioase”.

Citește și: Viorica Dăncilă vine cu explicații, după informațiile HALUCINANTE venite de la Bruxelles: Este un FAKE NEWS

„Având în vedere afirmațiile jignitoare, defăimătoare la adresa președintelui CJ Cluj, precum și mesajele jignitoare afișate public pe bannerele folosite la mitingul angajaților din aeroport, în intervalul 19-20.03.2019, anunț că am acționat în judecată și că am formulat plângeri penale individuale împotriva persoanelor care au făcut aceste afirmații jignitoare, calomniatoare precum și împotriva acelora care au afișat bannere cu conținut mincinos, jignitor, calomniator.

De asemenea, am formulat plângeri penale și acțiuni în instanță împotriva directorilor semnatari ai nenumărate acțiuni și plângeri false și nedovedite, afirmații și acuze false, înaintate de diverse instituții.

Cu privire la cele 2 filme denigratoare, insultătoare, făcute de unii angajați ai aeroportului, informez că am formulat plângere penală împotriva numiților: Mocean Petru, Stănică Constantin, Zanc Gabriela și a celorlalte persoane implicate în realizarea versurilor, înregistrarea vocii, distorsionarea vocii și mediatizarea lor prin upload pe youtube.com și pe rețelele de socializare, transmitere prin email folosind inclusiv adrese fictive din Rusia (.ru).

Totodată, CJ Cluj va informa toate forurile naționale și internaționale – DNA, DIICOT, Parchete, Parlament – Camera Deputaților și Senat, ambasade, autorități aeronautice naționale și internaționale, Guvern și alte instituții abilitate, cu privire la ilegalități, fraudarea bugetului public prin contracte și acte adiționale și lucrări fictive / neconforme, precum și cu privire la starea tehnică a pistei noi și a platformei Apron 4, construite din bani publici, la prețul de 50 de milioane de euro, crăpate deja încă din perioada de garanție”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Cluj.

Citește și: Florin Cîțu, după ultima mișcare a lui Eugen Teodorovici: Este un DEZASTRU! Sunt mai răi decât comuniștii!

Vă reamintim că zilele trecute angajații Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au protestat în fața Consiliului Județean Cluj, cu fluiere, având pancarte cu mesaje precum „Vrem să muncim nu să cerșim”, „Stop intereselor personale domle Tișe”, „Manipulați fără rușine! Destul!”, „Blocu’, Tișe și parcarea, strălucesc în toată zarea”, „Stop decapitării profesioniștilor aeroportuluiu”, „Stop abuzului asupra aeroportului”.

În replică la protestul angajaților de la aeroport, la intrarea în sediul Consiliului Județean Cluj, sindicatul instituției a amplasat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Noi nu apărăm inculpați. Degeaba urlați” iar de la boxe a fost transmis mesajul „Degeaba urlați, noi nu apărăm inculpați. Nu vom ceda. Legea este egală pentru toți”.

Liderul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Gabriel Ene, a declarat că răspunsul CJ Cluj poate fi interpretat ca o „contramanifestație” ilegală, astfel încât va sesiza organele abilitate pentru a lua măsuri.

Citește și: Eugen Teodorovici, de 'nerecunoscut' - Ponta, uluit de ieșirile ministrului: 'După faza cu Chiparosule îmi venea să îl întreb dacă a băut ceva'

Ene a afirmat că angajații Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj sunt nemulțumiți de „acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Județean Cluj și ale președintelui Alin Tişe împotriva activității și dezvoltării aeroportului, dar și a intereselor întregii comunități”.

„O altă nemulțumire este legată de lipsa oricărui interes public manifestat de către autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, pe timpul actualului mandat al președintelui Tişe, de susţinere a dezvoltării celui de-al doilea cel mai important aeroport al ţării. Avem mai multe revendicări pe care le notificăm Consiliului Județean Cluj, dar și altor instituții ale statului. Vom merge în audiență până la primul ministru să ne susținem punctele de vedere”, a spus Ene, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, printre revendicări se numără construirea unui terminal Cargo de către Consiliul Județean Cluj în cadrul aeroportului, în condițiile în care, în ultimii trei ani au fost transmise zeci de solicitări fără a se primi, însă, niciun răspuns, dar și inițierea exproprierilor necesare finalizării proiectului pistei de 3.500 de metri.

„Cerem aprobarea și susținerea planului de dezvoltare al aeroportului pentru 7 milioane pasageri pe an. Activitatea Aeroportului se raportează permanent la un mediu internațional extrem de competitiv și în permanentă evoluție. Orice blocaj al proiectelor aeroportuare nu va conduce la stagnare, ci la un previzibil declin. Din păcate interesele președintelui Consiliului Județean Cluj în timpul mandatului său politic sunt mai degrabă personale, decât profesionale, de garant al dezvoltării județului, însă atât pentru noi, cât și pentru clujeni, un aeroport modern cu o rețea și mai mare de destinații, va aduce dezvoltare și prosperitate în regiune, precum și mii de noi locuri de muncă”, au mai solicitat angajații aeroportului clujean.

Citește și: La Ministerul Transporturilor se dă milităria jos din pod! Răzvan Cuc, dezlănțuit: 'Dacă îmi blochează vreunul vreun proiect de infrastructură, îl dau afară'

Alte revendicări se referă la abținerea de la orice acțiuni de reducere a bugetului aeroportului, stoparea blocării și acțiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă la aeroport, gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării aeroportului, încetarea oricăror acțiuni de vulnerabilizare a personalului aeroportului și a activității sale, realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare și încetarea oricăror acțiuni de șicanare și alungare a managementului aeroportului și numirea unor persoane care să servească planurilor președintelui CJ Cluj pentru vânzarea sau concesionarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.