Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL acuză 'putinizarea' foțelor de ordine

PNL

Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri PNL, reacționează dur după ce IPJ Timiș a deschis dosare penale în cazul unor postări pe Facebook, care promovau protestele.

'Protestez față de decizia Inspectoratului Județean Timiș de a declanșa cercetări împotriva persoanelor care promovau pe rețelele sociale manifestația din 20 ianuarie 2018. Cu această ocazie, vă aduc la cunoștință că IPJT a deschis dosare penale împotriva celor care au organizat până acum, legal, manifestațiile de la Timișoara îndreptate împotriva modificărilor legilor justiției. Un astfel de exemplu este dosarul penal numărul 12531/P/2017, deschis împotriva unui simplu cetățean, identificat cu CR-F', atrage atenția Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

'Astfel de acțiuni de intimidare a persoanelor care manifestează pașnic sau care își expun ideile pe internet seamănă mai degrabă cu acțiunile regimului de la Moscova sau a celui de la Teheran și nu au nicio legătură cu valorile euro-atlantice', explică Brandl.

'Noua logică de funcționare a instituțiilor de forță din România reprezintă o amenințare directă la drepturile și libertățile de care se bucură românii, ca cetățeni ai unei democrații, membre a NATO și a Uniunii Europene, iar acest lucru este de neacceptat și trebuie să înceteze', transmite Brandl.

Acțiunile Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vin în contextul în care forțele de ordine menite a asigura paza și securitatea manifestanților de la București au cunoscut o radicalizare abruptă în ultimele luni. Nu mai departe de zilele trecute, acestea l-au reținut abuziv pe jurnalistul Mălin Bot, deși acesta a fost legitimat, conform legii.

'Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat din Statele Unite a transmis recent un mesaj dictaturilor și tiraniilor din întreaga lume care reprimă libertatea presei și care blochează libertatea rețelelor de socializare. 'Susținem libertatea presei. Când o națiune reprimă mijloacele de comunicare socială, întrebăm: de ce vă temeți?', declara Heather Nauert', amintește liderul liberal.

'De aceea, acum vin și eu și vă întreb. Dragi pesediști, de ce vă temeți? De ce folosiți instituțiile statului împotriva cetățenilor onești?', întreabă Brandl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.