Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL îl acuză pe ministrul Apărării că implică ARMATA în scandalul din Piaţa Victoriei: 'Mi se pare incalificabil'

Inquam Photos / Octav Ganea
miting victoriei

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a declarat, sâmbtătă că este incalificabil gestul lui Mihai Fifor de a se implica în discuția despre demonstrații este incalificabil, afirmând că nu trebuie să se mai implice sub nicio formă într-o problemă care trebuie strict separată de atribuțiile Armatei.

Vezi şi: Concluzie neaşteptată a cercetătorilor: De ce e mai bine să fii tratat de un medic femeie

„Mi se pare incalificabil ca ministrul Apărării simte nevoia să se implice în discuția despre demonstrații, să emită avertismente, să facă apeluri. Asta e ultimul lucru care ar trebui să se întâmple într-o țară europeană, să fie implicată și Armata într-un scandal vizând ordinea publică. PSD a distrus suficient credibilitatea Ministerului de Interne - chiar au de gând să se extindă și la Ministerul Apărării? Îl somez pe ministrul Apărării să nu se mai implice sub nicio formă într-o problemă care trebuie strict separată de atribuțiile Armatei. Chiar nu întelege că ceea ce face este periculos? Credeam că după gafa balistică pe care a comis-o recent, ministrul Apărării a învățat să tacă înțelept - dar ceea ce face acum este extrem de grav din perspectiva spiritului constituțional și al principiilor europene”, a scris pe Facebook deputatul PNL, Ovidiu Raețchi.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că jandarmii au acționat corect la proteste și că este regretabilă poziția președintelui Iohannis privind intervenția forțelor de ordine, subliniind că e nevoie de o anchetă pentru a se clarifica cine și în ce scop a organizat acest miting.

„Fac un apel către toți cetățenii de bună-credință să se delimiteze de actele de violență și de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenția forțelor de ordine. Deja se încearcă repetarea violențelor de aseară, fapt ce arată că valul de incitări de pe rețelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct. Astfel se explică și de ce nu există un organizator oficial al acestui protest. Vedem însă cu toții că USR și PNL patronează deturnarea unui protest numit al diasporei în violențe stradale. Lideri politici ai partidelor de opoziție au înțeles să transforme dreptul unor persoane de a-si exprima opiniile într-o acțiune de campanie electorală și de răsturnare a unui guvern ales democratic”, a scris ministrul Mihai Fifor pe Facebook.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului.

Vezi şi: EXCLUSIV - Unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria DNA: Procuroarea Mariana Alexandru, 'eliminată' printr-un dosar fabricat, clasat după patru ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.