Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL, un deputat UDMR și un om de afaceri greu implicați în Cazul Bica/DOCUMENT

DNA

Noi lovituri ale DNA în Cazul dosarului cu retrocedări în care este implicat șeful DIICOT. Un lider PNL, un deputat UDMR și un controversat im de afaceri sunt și ei implicați în dosar.

Sergiu Diacomatu, președintele PNL Sector 1 este unul din cei mai importanți sponsori ai campaniei pentru europarlamentare a PMP si al Elenei Udrea. După alegeri el a fost importat cu arme și bagaje șef la PNL Sector 1 de cel bănuit în PNL de troc cu Elena Udrea - coordonatorul PNL București, Teodor Atanasiu.

Citește și: Șefa DIICOT a fost REȚINUTĂ / UPDATE: DECIZIE de ultimă oră a CSM

CARE SUNT ACUZAȚIILE:

****

În continuarea comunicatelor nr. 1654/VIII/3 și 1656/VIII/3 din  20 noiembrie 2014, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafață de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2,  Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de  21.11.2014, a inculpatului NUŢIU EMIL, expert evaluator, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citeste si: Cine e omul de afaceri care l-a dus pe șeful DIICOT la pușcărie

Față de inculpații: DIACOMATU SERGIU IONUŢ, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și GHEORGHE STELIAN, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, s-a dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfășurării urmăririi penale.

Citeste si: Cine e Diacomatu, șeful PNL Sector 1

De asemenea, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de MARKO ATTILA-GABOR, în prezent deputat în Parlamentul României, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește si: Cine e Gheorghe Stelian, omul de afaceri care a dus șeful DIICOT la pușcărie

Inculpaților și suspectului li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.


În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.


Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.