Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD, apel către autorităţile maghiare: Cei care au atacat ambasada României din Budapesta să fie sancţionaţi...

Facebook
ambasada romania ungaria steag secuiesc

Liderul eurodeputaților social-democrați români, Viorica Dăncilă, condamnă comportamentul extremiștilor maghiari din Mișcarea ”64 de Comitate”, care au acoperit emblema ambasadei României din Budapesta cu un steag al Ținutului Secuiesc.

Citeşte şi: MAE, reacţie de ULTIM MOMENT în scandalul declanşat de atacul extremiştilor la Ambasada României în Ungaria

”Gestul extremiștilor maghiari este inacceptabil și trebuie sancționat fără echivoc de către autoritățile maghiare. România sărbătorește în 2018 Centenarul și, chiar astăzi, Ziua Culturii Române. Cu atât mai mult, în acest context, vorbim despre un act sfidător și periculos, care arată disponibilitatea extremiștilor de a exploata o temă ce nu își are locul în Europa secolului XXI.

Tocmai pentru a arăta că nu tolerează și nu încurajează astfel de comportamente, autoritățile maghiare trebuie să ia atitudine.

Românii și maghiarii sunt, împreună, în Uniunea Europeană, iar drepturile acordate minorității maghiare din România sunt exemplu de bune practici în materie pentru toate statele democratice. Este important ca bunele relații dintre cele două țări și dintre cele două națiuni să nu fie afectate de comportamentul unor oameni, de oricare parte s-ar afla ei, care promovează mentalități extremiste și revanșarde, așa cum s-a întâmplat doar în cele mai negre momente ale istoriei europene”, susține Viorica Dăncilă, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.